Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo najviac prípadov od apríla, viac než 30 infikovaných

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V utorok na Slovensku pribudlo 31 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo krajina doteraz eviduje 1 798 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Dosiaľ sa vykonalo 221.494 testov, pričom počas utorka laboratóriá otestovali 2 225 vzoriek. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo 1473 ľudí, v utorok nepribudli žiadni vyliečení pacienti.

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto:korona.gov.sk)

Hospitalizovaných je aktuálne 10 osôb, z toho v siedmich prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sú traja pacienti a na pľúcnej ventilácii jeden pacient.

Najviac infikovaných osôb pribudlo v okresoch Nové Mesto nad Váhom a Tvrdošín, hlásia tu po päť nových prípadov. Štyria pacienti sú z okresu Senica, traja z okresu Senec aj Trenčín. Po dvoch nakazených potvrdili v okresoch Bratislava, Námestovo a Revúca. Po jednom prípade evidujú v okresoch Brezno, Medzilaborce, Prešov, Prievidza a Veľký Krtíš.

KORONAVÍRUS na Slovensku: Pribudlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto:korona.gov.sk)

Na Slovensku počas utorka nepribudlo úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je dosiaľ 28.

Viac ako 30 pozitívne testovaných pacientov na Slovensku naposledy pribudlo 23. apríla, kedy išlo o 35 prípadov. Hodnota sedemdňového kĺzavého mediánu je aktuálne na čísle 15.

Viac o téme: Nové prípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu