Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Neuveríte, kam sa vybrala labutia rodinka v Ružinove na potulky: Chceli ich zahnať, sú tvrdohlavé

(Zdroj: Facebook/Martin Chren - starosta Ružinova/Marek P. )

BRATISLAVA - Labute sa už dávno nezdržiavajú len na jazerách a iných vodných plochách. Čoraz častejšie opúšťajú pohodlie svojho revíra a vydávajú sa na prieskum do okolia. Najnovšie sa tak stalo v bratislavskom Ružinove, kde ich obyvatelia videli na miestnom parkovisku.

Ružinovčania v posledných dňoch pozorujú labutiu rodinku, ktorá sa vydala na prechádzku po miestnych komunikáciách. Zrejme chcú svojim štyrom potomkom ukázať viac než len Štrkovecké jazero, ktoré je ich domovom. Napríklad dnes boli videné pri parkovisku pred hostincom U deda. 

FOTO Na Štrkovec sa po tragédii vrátila labutia rodinka! Rázny krok pre beštiálne správanie ľudí

Starosta Martin Chren upozorňuje ľudí a vodičov, aby zvýšili opatrnosť. "Ak prechádzate cez Drieňovú, dávajte, prosím, pozor. V posledných dňoch sa naše labute denne vyberajú so svojimi malými na prechádzky," napísal na svojej facebookovej stránke.

Chren zároveň priznal, že nevedia, ako labute dostať späť na vodu. Skúšali ich zaháňať, no biele operence sú vraj poriadne tvrdohlavé. Nepomohol ani ľudský kordón. Podľa najnovších informácií sú už ale labute späť na jazere. 

Viac o téme: RužinovLabute
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu