Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Slovensko pokračuje v negatívnom trende: Počet nakazených opäť narástol!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Počet infikovaných sa v stredu opäť zvýšil. Pribudlo až 23 ľudí, u ktorých testy preukázali koronavírus. Podľa ministra zdravotníctva až 11 prípadov pochádza z okresu Čadca a ide o dohľadané kontakty. Otestovali necelých tisíc ľudí.

Na Slovensku včera pribudlo až 23 nových prípadov nákazy, počet pozitívnych prípadov tak stúpol na 1 630. Otestovaných bolo 936 ľudí. Celkovo tak bolo na Slovensku vykonaných už 204 847 testov. Počet aktívnych prípadov na Slovensku k dnešnému dňu je 159. Hodnota kĺzavého mediánu stúpla z jedna na desať. 

KORONAVÍRUS Slovensko pokračuje v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Najviac nakazených pochádza z okresu Čadca

„Jedenásť pozitívne testovaných ľudí je z okresu Čadca,  traja z bratislavského okresu, dvaja ľudia sú z okresu Spišská Nová Ves, dvaja z okresu Humenné, jeden pozitívne testovaný človek bol v okresoch Medzilaborce, Svidník, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou a Košice,“ uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí. „V stredu bolo z 23 pozitívne testovaných ľudí bolo dvanásť mužov a jedenásť žien,“ povedal minister. 

KORONAVÍRUS Slovensko pokračuje v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Čo sa týka 11 pozitívne testovaných prípadov z Čadce, ide o aktívne prácu regionálnych hygienikov, dohľadávanie kontaktov aj predtým pozitívne testovaných ľudí v tomto regióne. „Touto ďakujem pracovníkom regionálnemu úradu verejného zdravotníctva za ich zodpovedný prístup a nasadenie,“ uzavrel minister.  

KORONAVÍRUS Slovensko pokračuje v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Na Slovensku sa doteraz urobilo celkovo 204 847 vyšetrení na nový koronavírus. Celkový počet pozitívnych prípadov identifikovaných na Slovensku je 1630, z nich 1452 ľudí sa už vyliečilo. V nemocniciach je aktuálne s novým koronavírusom alebo podozrením naň hospitalizovaných 20 pacientov. „Z nich štyria majú potvrdené ochorenie COVID-19, jeden pacient je na JIS, nikto z nich nie je na pľúcnej ventilácii,“ doplnil šéf rezortu zdravotníctva. Z ochorenia sa doteraz vyliečilo na Slovensku 1452 ľudí. „195 bolo z nich hospitalizovaných, ostatní boli v domácej izolácii,“ povedal minister zdravotníctva. 

Viac o téme: Nové prípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu