Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prezidentka Čaputová ruší program! Čaká ju test na KORONAVÍRUS, musí byť v karanténe

Prezidentka SR Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (2)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová ruší svoj plánovaný program a do piatka 26. júna. Jeden zo zamestnancov prezidentského paláca prišiel do styku s nakazených človekom. Hlava štátu zostáva preventívne v domácej karanténe a podstúpi test.

Prezidentský palác o tom informoval dnes ráno. „Vzhľadom na to, že jeden zo zamestnancov prezidentskej kancelárie prišiel do kontaktu s osobou pozitívne testovanou na koronavírus, ruší prezidentka svoj plánovaný program a do piatka preventívne zostáva v domácej karanténe,“ uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

O vývoji situácie budú informovať

Kancelária prezidentky prijala všetky potrebné preventívne opatrenia a komunikuje so zodpovednými úradmi. „Testovaný bude zamestnanec, u ktorého existuje riziko nákazy a preventívne bude otestovaná aj prezidentka. O vývoji situácie budeme verejnosť informovať najmä v súvislosti s ďalším programom prezidentky. Prijatými preventívnymi opatreniami KP SR reaguje na potenciálnu možnosť nákazy tak, aby od prvej chvíle čo najviac obmedzila riziko jej možného šírenia,“ uviedol pre Topky Strižinec.

Prezidentka podstúpi test na koronavírus

Prezidentka SR Zuzana Čaputová bude počas stredy testovaná na nový koronavírus. Pred stredajším rokovaním vlády o tom informoval minister zdravotníctva SR Marek Krajčí v súvislosti s medializovanými informáciami o tom, že jeden zo zamestnancov prezidentskej kancelárie prišiel do kontaktu s osobou pozitívne testovanou na ochorenie COVID-19.

Prezidentka Čaputová ruší program!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Epidemiológovia majú všetko podchytené, pani prezidentka, rovnako tím ľudí, s ktorými spolupracuje v Prezidentskom paláci, je v preventívnej karanténe,“ dodal Krajčí. Čaputová mala na najbližšie dni nabitý pracovný program. Napríklad na dnešok mala naplánované stretnutie s predsedom českého Senátu Milošem Vystrčilem a s rakúskym kolegom Alexandrom Van der Bellenom.

Diskutovať mali o situácii v súvislosti s pandémiou, európskom pláne obnovy a o spoločnej priorite, ktorou je ochrana životného prostredia.Vo štvrtok a v piatok zase prezidentka plánovala navštíviť stredné Slovensko.

Viac o téme: PandémiaBratislavaSlovenskoKoronavírusZuzana ČaputováDomáca karanténa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu