Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Obrovská razia v obchodoch s respirátormi! Majiteľom je bývalý obchodný partner poslanca za Sme rodina

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár
Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

VIEDEŇ - Nevlastný brat Borisa Kollára, poslanec za Sme rodina Ľudovít Goga, vlastní vo Viedni obchody s mobilmi, ktoré neuviedol v majetkovom priznaní. Prevádzkuje ich rakúsky občan Elsayed Mahmoud, ktorý zarobil na predaji extrémne predražených respirátorov. Rakúskemu bulváru tvrdil, že milióny rúšok objavil aj v opustenom sklade na Slovensku.

Ako informuje Investigatívne centrum Jána Kuciaka, rakúska polícia na príkaz prokuratúry vykonala prehliadky v obchodoch s respirátormi, ktoré narýchlo otvoril v centre Viedne Elsayed Mahmoud, bývalý obchodný partner Ľudovíta Gogu. Ten je poslanec hnutia Sme rodina a nevlastný brat predsedu parlamentu Borisa Kollára. 

Boháč Kollár si užíva večierky: Boris ukázal mamu aj brata!

Podľa ICJK Gogov bývalý partner Mahmoud mal využiť príležitosť, vypukla pandémia koronavírusu. Založil si ďalšiu spoločnosť a vrhol sa na obchod s rúškami a respirátormi. Mahmoud mal mať v čase, keď bolo nedostatok ochranných pomôcok, plný sklad. Predával ich pritom za  niekoľkonásobnú cenu oproti nákupnej.

Mahmoud tvrdil, že respirátori nakúpil v Ázii už vtedy, keď sa šírili prvé správy o nákaze. Podľa rakúskych investigatívnych novinárov ich však nakúpil na Slovensku. Na stránke eshopu si medzi údajnými partnermi všimli logo slovenskej Správy štátnych hmotných rezerv. Keď sa na to Mahmouda začali pýtať, logá partnerov, vrátane SŠHR, zo stránky stiahli.

Viac o téme: RaziaKoronavírusSme rodinaRespirátory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu