Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tomanová: Vláda by mala umožniť styk rodičov zamestnaných v zahraničí s deťmi

Viera Tomanová
Viera Tomanová (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Komisárka pre deti Viera Tomanová vyzvala vládu Slovenskej republiky, aby nebránila styku detí s rodičmi, ktorí sú zamestnaní v zahraničí. Žiada, aby vláda v spolupráci s Ústredným krízovým štábom a Úradom verejného zdravotníctva bezodkladne prijala opatrenia, ktoré odstránia prekážky styku detí s rodičmi tak, aby stretávanie s deťmi neohrozilo zamestnanie rodiča v zahraničí.

Komisárka sa na požiadanie rodičov detí v sobotu stretla na slovensko-rakúskej hranici s deťmi, ktoré sa už tri mesiace nemôžu stretnúť so svojimi mamami a otcami pracujúcimi v zahraničí. Rodičom je podľa komisárky totiž po vstupe na územie Slovenska v súvislosti s novým koronavírusom štátom nariadená 14-dňová karanténa a tak sa nemôžu vrátiť do práce a hrozí im strata zamestnania.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR reagoval, že požiadavku komisárky pre deti bude tlmočiť Ústrednému krízovému štábu SR, odbornému konzíliu aj príslušnému rezortu, pod ktorý daná problematika spadá. "ÚVZ SR bude vo veci maximálne súčinný s cieľom vzniknutú situáciu vyriešiť," uviedla hovorkyňa úradu Daša Račková.

Viac o téme: DetiRodičiaViera Tomanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu