Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Trenčianskom kraji muselo byť cez víkend veselo: Polícia obvinila troch opitých vodičov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TRENČÍN - Policajti v Trenčianskom samosprávnom kraji pristihli počas víkendu troch vodičov jazdiacich na aute pod vplyvom alkoholu. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička.

Prievidzskí policajti obvinili z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky 48-ročného vodiča, ktorý v obci Lehota pod Vtáčnikom zišiel z hlavnej na poľnú cestu. V dychu mu namerali 2,10 promile alkoholu. V katastri obce Pruské v Ilavskom okrese zastavili policajti vodiča z Ukrajiny na automobile Suzuki. Pri kontrole mu trenčianski dopravní policajti namerali v dychu 1,65 promile alkoholu.

Tretím vodičom, ktorého policajti obvinili z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, bol 27-ročný vodič Audi zo Sobraniec. Na Mostnej ulici v Partizánskom mu obvodní policajti pri kontrole namerali v dychu 1,81 promile alkoholu. Policajti navyše zistili, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia. Všetkým trom obvineným hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Alkohol za volantom po celom Slovensku

Obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky vzniesla v uplynulých dňoch polícia voči trom vodičom z dolného Zemplína. Za volant si sadli aj napriek tomu, že pred jazdou požili alkoholické nápoje. Informuje o tom košické krajské riaditeľstvo Policajného zboru na sociálnej sieti.

V Trenčianskom kraji muselo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Prvého z trojice vodičov odhalila polícia vo štvrtok (21. 5.) večer. Muž z okresu Michalovce viedol motorové vozidlo od obce Palín smerom na obec Pavlovce nad Uhom. "V obci Pavlovce nad Uhom bol zastavený a kontrolovaný hliadkou polície, zároveň bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,19 promile," konkretizuje polícia.

Aj 30-ročný muž z Michaloviec si v sobotu (23. 5.) sadol za volant opitý. "Hliadku na seba upozornil sám, keď na vozidle nechal rozsvietené hmlové svetlá, aj keď si to povaha počasia nevyžadovala," priblížila spôsob jeho odhalenia polícia s tým, že dychová skúška uňho preukázala 1,02 promile.

Tretím vodičom, ktorý pre alkohol prišiel o vodičský preukaz, je 37-ročný muž z okresu Trebišov. Pod vplyvom alkoholu viedol vozidlo v nedeľu (24. 5.) popoludní v okolí Kráľovského Chlmca. Ako uvádza polícia, pri dychovej skúške nafúkal 1,79 promile.

Opitých vodičov prezradili nezapnuté smerovky

Dvoch vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu prezradili nezapnuté smerovky. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, práve preto ich zastavili policajné hliadky. K prvému prípadu došlo podľa jej slov v sobotu (23. 5.) krátko po 18.00 h, kde 44-ročný muž z obce Drienov ako vodič osobného motorového vozidla počas jazdy v obci nedal znamenie o zmene smeru jazdy. Policajná hliadka ho zastavila a skontrolovala.

Alkohol za volantom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: iStockphoto)

"Výsledok dychovej skúšky bol pozitívny a dosiahol hodnotu 2,33 promile. Vodič ďalej uviedol, že vodičský preukaz má zadržaný a preto ho nemôže predložiť," povedala Ligdayová. K druhému prípadu došlo v nedeľu (24. 5.) krátko po polnoci v obci Červenica. "Tridsaťjedenročný muž z obce Vechec ako vodič viedol osobné vozidlo, pričom pri odbočovaní ani on nepoužil smerové svetlo. Aj v tomto prípade sa vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,08 promile," doplnila Ligdayová.

Oboch mužov zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Ako dodala Ligdayová, po vytriezvení a vykonaní potrebných procesných úkonov obom vzniesli obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Viac o téme: Alkohol za volantomPolícia SlovenskoTrenčiansky kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu