Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Cez víkend bolo na cestách opäť veselo: Polícia chytila viacero vodičov poriadne pod parou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRIEVIDZA - Trest odňatia slobody až na jeden rok hrozí dvom vodičom, ktorí na hornej Nitre šoférovali svoje vozidlá pod vplyvom alkoholu. Dvadsaťjedenročný muž z Prievidze a 61-ročný muž z Partizánskeho už čelia obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, informoval v pondelok trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Mladšieho z mužov zastavila a kontrolovala policajná hliadka, keď jazdil na aute Opel v Prievidzi. "Pri kontrole sa podrobil dychovej skúške s výsledkom merania 1,14 mg/l (2,94 promile) alkoholu v dychu," uviedol Kudlička.

Druhého z mužov na aute Fiat zastavili policajti v Hradišti v okrese Partizánske. "Pri kontrole sa vodič podrobil aj dychovej skúške s výsledkom merania 0,87 mg/l (1,81 promile) alkoholu v dychu," dodal Kudlička.

Alkohol aj v Prešovskom kraji

Polícia počas uplynulého víkendu odhalila v Prešovskom kraji troch opitých vodičov, niektorí z nich nemali vodičské oprávnenie. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Prvý prípad sa týkal 26-ročného muža z obce Kečkovce v okrese Svidník, ktorý jazdil na osobnom motorovom vozidle značky Škoda bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu.

Cez víkend bolo na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Stať sa tak malo v sobotu (30. 5.) vo večerných hodinách  na ceste v smere od obce Smilno na obec Zborov, kde ho zastavila a skontrolovala policajná hliadka. Výsledok dychovej skúšky dosiahol hodnotu jeden a pol promile. Mladík bol umiestnený do cely policajného zaistenia," uviedla Ligdayová s tým, že polícia muža obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila i 43-ročného muža z obce Šašová v okrese Bardejov. V sobotu (30. 5.) večer ako vodič osobného vozidla značky Škoda jazdil po ceste v smere od mestskej časti Bardejovská Nová Ves na obec Komárov, kde sa s vozidlom mimo cestu prevrátil. Výsledok jeho dychovej skúšky dosiahol viac ako dve promile. "Lustráciou bolo zistené, že jazdil bez príslušného vodičského oprávnenia a dokonca v čase jeho zadržania. Vodič je momentálne stíhaný na slobode," povedala Ligdayová.

Z rovnakého trestného činu polícia v Prešove obvinila aj 45- ročného muža z obce Seniakovce. V nedeľu (31. 5.) predpoludním viedol osobné motorové vozidlo značky Škoda v rodnej obci, pričom pri cúvaní narazil do zaparkovaného nákladného motorového vozidla. "Policajná hliadka ho podrobila dychovej skúške, ktorej výsledok bol viac ako dve promile. Vodičovi bol zadržaný vodičský preukaz a bol umiestnený do cely policajného zaistenia," dodala Ligdayová.

Viac o téme: AlkoholPolícia PrievidzaPrešovHradište
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu