Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krvavý incident pri košickej univerzite: Muža (33) bodli do hrudníka, v putách skončil jeho kamarát

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

KOŠICE - V stredu došlo v blízkosti Technickej univerzity v Košiciach k desivému incidentu. Tridsaťtriročného muža fyzicky napadli, skončil v nemocnici s vážnymi zraneniami. Polícia zadržala štyroch podozrivých. Všetci boli pod vplyvom alkoholu.

Košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová informovala, že k udalosti došlo 20. mája krátko po 18. hodine. "Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Košice Sever spolu s policajtmi Okresného dopravného inšpektorátu, ktorí boli na mieste ako prví, hodnovernosť tohto oznámenia preverili a zistili, že 33-ročný muž bol ostrým predmetom bodnutý do oblasti hrudníka," uviedla.

Šok v Prahe! VIDEO Nahý muž policajtom tvrdil, že priletel z kozmu, potom vytiahol "sekeru"

Podľa jej slov sa v blízkosti miesta udalosti nachádzali až štyri podozrivé osoby. Všetky boli pod vplyvom alkoholu. Rovnako aj muž, ktorý utrpel zranenia. "Na mieste bol nájdený aj nôž, ktorý bol zaistený a zaslaný na expertízne skúmanie. Osoby boli zadržané a eskortované na policajné oddelenie na realizáciu ďalších potrebných procesných úkonov," dodala ďalej Mésarová.

V predbežnej lekárskej správe sa uvádza, že muž utrpel ťažké zranenia, ktoré si podľa vyjadrení lekárov vyžiadajú dobu liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní. Polícia preto v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s trestným činom výtržníctva.

Priateľstvu zrejme odzvonilo

Po vykonaní potrebných procesných úkonov napokon dvoch mužov zo zadržania prepustili a dvaja boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov napokon zo spomínaného zločinu obvinil 29-ročného Patrika. Má ísť o kamaráta zraneného muža.

Ilustračná foto.
Zobraziť galériu (2)
Ilustračná foto.  (Zdroj: gettyimages.com)

Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie, ktorý sudca Okresného súdu v Košiciach akceptoval. Skončil teda vo väzbe. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.

Viac o téme: NôžIncidentPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu