Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mestskí policajti vo Zvolene sa vyznamenali: Dve záchranné akcie v priebehu pár dní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Marek Mrviš)

ZVOLEN - Dvoch ľudí v ohrození života zachraňovali v uplynulých dňoch zvolenskí mestskí policajti. Mladíka z Banskej Bystrice, ktorý chcel skokom z mestských hradieb ukončiť svoj život, presvedčili, aby tak nerobil, a prvú pomoc poskytli aj staršej žene, ktorú v bezvedomí našli ľudia ležať medzi lavičkami v civilnej časti zvolenského cintorína.

Ako informoval hovorca Mestského úradu (MsÚ) vo Zvolene Branislav Mikšík, iba 19-ročný muž chcel ukončiť svoj život skokom z mestských hradieb na Ulici V. P. Tótha. "Privolanej hliadke sa podarilo mladíka upokojiť a spolu s jeho kamarátom ho presvedčiť, aby opatrne zišiel z múru," uviedol hovorca. "Policajti následne odovzdali mladého muža privolanej rýchlej zdravotnej pomoci na lekárske vyšetrenie," dodal.  

Hliadka mestskej polície pomohla aj v civilnej časti zvolenského cintorína na Zlatom potoku. "Pri jednej z lavičiek ležala staršia žena v bezvedomí. Policajti jej okamžite poskytli prvú pomoc, stabilizovali ju a počkali až do príchodu rýchlej zdravotnej služby," priblížil hovorca MsÚ.

Podľa vyjadrenia náčelníka Mestskej polície vo Zvolene Juraja Chabadu sa policajti zachovali profesionálne. "Chcel by som sa však poďakovať aj všímavým a zodpovedným Zvolenčanom, ktorí naše hliadky zavolali," dodal.

Viac o téme: AkciaZáchranaPolícia Zvolen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu