Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Pellegrini opäť naložil vláde: Pomáhajú bohatým a na bežných ľudí kašlú!

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Kancelária NR SR)

BRATISLAVA - Líder kandidátky Smeru a bývalý premiér Peter Pellegrini počas víkendovej politickej diskusie v RTVS opäť kritizoval vládu za postup počas krízy koronavírusu. Na paškál si zobral predovšetkým pomoc podnikateľom a malým živnostníkom v čase prebiehajúcej pandémie. Vláda by mala podľa neho začať okamžite.

Pellegrini pritom na úvod povedal, že postupy vlády nevnímal vždy len kriticky. "Kým pred mesiacom som ešte vnímal akú takú snahu vlády, ekonomike pomáhať, dnes musím konštatovať, že svojimi krokmi začala slovenskému hospodárstvu škodiť," píše expremiér v statuse na Facebooku, kde prezdieľal aj video z predmetnej diskucie v RTVS, kde vystúpil s Veronikou Remišovou zo Za ľudí.

Pomoc a vypĺňanie komplikovaných tlačív

Pellegrini v súvislosti s pomocou podnikateľom kritizoval aj tlačivá, ktoré musia živnostníci a iní podnikatelia žiadajúci o pomoc vypĺňať. Spomenul pritom aj bývalého štátneho tajomníka ministerstva práce Jozefa Mihála, ktorý už dnes pôsobí po Sulíkovom boku v jeho tíme. "Sľúbili, že po 15. mája sa zjednodušia tlačivá. Môžete si ich pozrieť. Čo na to hovoria ľudia? Žiadne zjednodušenie. Dokonca odídený pán štátny tajomník Mihál, hádam ho nikto neoznačí za opozičníka alebo nedajbože smeráka, tieto tlačivá skritizoval," poznamenal Pellegrini.

Namiesto plošnej pomoci pomáhali nákupným centrám

Pellegrini si myslí, že súčasná vláda je tvorená skôr ľuďmi, ktorí pomáhajú bohatým majiteľom nákupných centier či podnikateľom na úkor bežných ľudí. Uvádza to na príklade finančnej pomoci štátu. "Minimálne v prvých dvoch mesiacoch mala prísť plošná investícia podnikateľom, živnostníkom i zamestnancom, potom sa mohli dolaďovať detaily. Nie však prichádzať s takými riešeniami, že bohatým majiteľom nákupných centier zaplatí štát polovicu nájmu a druhú dajú dokopy nájomníci – to je presne obrazom toho, že súčasnú koalíciu vedú bohatí podnikatelia, ktorí sa starajú predovšetkým o seba a svojich kamarátov," myslí si bývalý predseda vlády.

Viac o téme: EkonomikaVládaPeter PellegriniKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu