Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Nitriansky kraj získal vyše 10-tisíc rýchlotestov pre klientov a zamestnancov ZSS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Vincent Thian)

NITRA - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) začal počas uplynulého týždňa plošne testovať všetkých klientov aj zamestnancov zariadení sociálnych služieb (ZSS) v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja a tiež verejných a neverejných poskytovateľov sociálnych služieb na území NSK.

Samospráva získala viac ako 10.000 rýchlotestov zo Správy štátnych hmotných rezerv SR pre krízovú intervenciu a zariadenia, podmienených odkázanosťou podľa rozpisu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. „Rýchlotesty boli prerozdelené a postupne sa distribuujú do jednotlivých zariadení. Plošné testovanie koordinuje odbor sociálnych vecí Úradu NSK a lekár NSK,“ informovala o tom hovorkyňa predsedu NSK Oľga Prekopová.

Nitriansky samosprávny kraj denne sumarizuje výsledky odberov a jednotlivé zariadenia výsledky nahlasujú elektronickou formou na Ministerstvo zdravotníctva SR, ktoré zhromažďuje údaje z celého Slovenska. Je predpoklad, že ministerstvo oznámi po ukončení testovania výsledky verejnosti, skonštatovala Prekopová.

Viac o téme: ZamestnanciNitriansky krajRýchlotestyZariadenia sociálnych služieb
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu