Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Aj počas pandémie sa ukázalo, že Nemecko je strategický partner SR, tvrdí Korčok

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Strategické partnerstvo, bilaterálne vzťahy, nadchádzajúce predsedníctvo Nemecka v Rade Európskej únie (EÚ) či vývoj situácie okolo ochorenia COVID-19 boli témy telefonického rozhovoru ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivana Korčoka (nominant SaS) s nemeckým rezortným partnerom Heikom Maasom. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

"Nemecko je naším strategickým partnerom a ukázalo sa to aj počas pandémie, keď táto krajina poskytla svoje dopravné kapacity aj pre našich občanov. Rovnako sme však na iných miestach postupovali aj my," uviedol Korčok. Obaja partneri sa podľa tlačového odboru MZVaEZ SR zhodli, že v súčasnej situácii budú veľmi dôležité pozitívne výsledky nadchádzajúceho predsedníctva Nemecka v Rade EÚ.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Korčok využil rozhovor aj na to, aby nemeckému partnerovi predstavil priority novej slovenskej vlády. "Poukázal som na silné proeurópske a proatlantické smerovanie nového kabinetu, pričom nielen v ekonomickej oblasti je strategickým partnerom práve Nemecko. Aj preto je dôležité, aby sme ekonomické opatrenia prijímané v EÚ v súvislosti s pandémiou úzko koordinovali aj s touto krajinou," poznamenal šéf slovenskej diplomacie.

Otváranie ekonomík považujú obe strany za nevyhnutné, no zároveň je potrebné postupovať opatrne s cieľom udržať pozitívny vývoj. Podľa tlačového odboru rezortu je dôležitá aj komunikácia voči občanom a kontrola šírenia nepotvrdených správ okolo nákazy. "V tomto kontexte je podstatné aj dostatočné informovanie v oblasti podpory poskytnutej od EÚ a jej členských štátov," uzavrel Korčok.

Viac o téme: PandémiaNemeckoSlovenskoKoronavírusIvan KorčokMinister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu