Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Policajti upozornili na pokus o útek z karantény, nejde o väzenie, dodali: Okamžitý nesúhlas!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Polícia prostredníctvom sociálnej siete upozornila na pokus o útek zo štátnej karantény. Z časti vtipne ladený tón príspevku sa však poniektorým vôbec nepozdával. Paradoxne nekritizovali osobu na úteku, terčom ich reakcií sa stalo čosi iné.

"Nenápadný" pokus o útek z karantény prekazili paparazzi," zavtipkovala si polícia na úvod statusu o neľahkej téme. "A pritom nám z karanténnych zariadení zasielate aj takéto správy," mierili na fakt, že neraz im Slováci, ktorí zažili karanténu na vlastnej koži, posielajú aj poďakovania. No vetou o tom, že štátna karanténa nie je väzenie, už asi v očiach mnohých jednoducho "prestrelili".

FOTO Policajti upozornili na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Polícia SR )

"Štátna karanténa je horšia ako väzenie," aj tak znela jedna z reakcii. Ľudia ďalej narážali aj na to, že navrátilci sa pre nedostatok miesta neraz dostanú na bunku s ľuďmi, ktorých predtým vôbec nepoznali a neprišli s nimi do kontaktu, čím vzniká riziko, že sa nakazia. Nie každý však môže zostať v zahraničí, situácia ich prinúti sa vrátiť.

FOTO Policajti upozornili na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook)

Polícia neskôr pôvodný príspevok zmazala. V novom už vetu o tom, že štátna karanténa nie je väzenie, vôbec nenájdete. "1000 ľudí, 1000 chutí," napísali tentokrát ochrancovia zákona v súvislosti s tým, že pokus o útek sa odohral v zariadení, z ktorého im prišla aj ďakovná správa. 

FOTO Policajti upozornili na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Polícia SR )

Je isté, že mnohí skutočne nemajú na pobyt v karanténnych zariadeniach zlého slova. Naopak iní to považujú za jednu z najhorších skúseností v živote. O problémoch, ktoré sa ľudia rozhodli zo zúfalstva medializovať, sa dočítate tu.

SMS od ministerstva šokovala Slovákov žijúcich za hranicami: Situácia, ktorej sa mnohí obávali

"Je v záujme nás všetkých, aby sa Covid-19 nerozširoval ďalej. Čím zodpovednejšie budeme k celej situácii pristupovať, tým skôr sa život nás všetkých bude môcť vrátiť do starých koľají," dodala tiež polícia.

Do štátnej karantény smeruje každý, kto od 6.apríla vstúpil na územie Slovenska. Vo vybranom zariadení potom navrátilci musia stráviť nevyhnutnú dobu na vykonanie testov. Ide o niekoľko dní. No to len v prípade, že sú výsledky negatívne. Ak sa COVID-19 nepotvrdí, ľudia smerujú do domácej izolácie na 14 dní. Tej sa musia podrobiť všetky osoby v spoločnej domácnosti. Ak sú však testy opakovane pozitívne, pobyt sa môže predĺžiť na týždne. Prečítajte si viac o výnimkách. 

"Pre porušovateľov fyzické osoby je sankcia vo výške 1659 eur, pre právnické osoby a ich porušenie nariadení to je 20 000 eur," uzavrela polícia v súvislosti s nariadeniami.

Viac o téme: útekSlovenskoKoronavírusŠtátna karanténa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu