Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo päť nových prípadov: Dvaja ochoreniu podľahli, 40 vyliečených

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Na Slovensku včera otestovali vyše 4 500 ľudí. Z tohto počtu sa len u piatich ľudí potvrdil koronavírus. Pribudli aj desiatky vyliečených, ale aj dve úmrtia. Informovalo o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na sociálnej sieti.

V stredu bolo na Slovensku vykonaných 4 584 testov, z toho u piatich ľudí bol potvrdený koronavírus. Spolu tak otestovali už 85 922 ľudí, celkovo tak máme 1 396 ľudí pozitívnych na ochorenie COVID-19.

Desiatky vyliečených

Z koronavírusu sa na Slovensku doteraz vyliečilo 524 ľudí a včera pribudlo 40 vyliečených pacientov. „V nemocniciach je hospitalizovaných 181 pacientov, u 56 bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na JIS je 8 pacientov, na pľúcnej ventilácii nie je žiaden pacient,“ napísalo NCZI na Facebooku. S podozrením na COVID-19 je hospitalizovaných 125 pacientov.

Dve úmrtia z DSS v Pezinku

Na Slovensku pribudli aj dve úmrtia, celkovo tak chorobe podľahlo 23 osôb. Obe osoby, ktoré podľahli koronavírusu pochádzajú z DSS v Pezinku, uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva. Včera boli potvrdené dve úmrtia, rezort dnes informáciu upravil. Ochoteniu podľahla len jedna osoba. „Pitvou sa včera počas dňa zistilo, že pani z DSS Pezinok, reportovaná včera, žiaľ, skonala následkom inej náhlej príčiny. Predtým bola hospitalizovaná v súvislosti s koronavírusom, no v pondelok po prepustení z nemocnice bola vyliečená a tým pádom nie pozitívna,“ uviedla Eliášová s tým, že príčina úmrtia bola iná. Nešlo o úmrtie pacientky aktuálne pozitívne testovanej na koronavírus a príčina úmrtia bolo iná.

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo
Zobraziť galériu (3)

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo
Zobraziť galériu (3)

 

Viac o téme: Nové prípadyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu