Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Budú vlaky zadarmo minulosťou? Minister dopravy navrhuje zrušenie aj pre seniorov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy upozornilo, že dočasným zrušením bezplatnej prepravy aj pre ostatné okruhy cestujúcich sa nezruší možnosť ich cestovania. Cestovanie ako také bude naďalej bez obmedzenia, cestujúci si však bude musieť zaplatiť lístok.

Uznesením vlády z 27. marca tohto roka sa dočasne pozastavila bezplatná preprava pre deti do 15 rokov veku, žiakov a študentov denného štúdia do dovŕšenia 26 rokov veku, a to od 1. apríla. "Preprava ostatných skupín cestujúcich využívajúcich bezplatnú prepravu napriek mimoriadnej situácii, naopak, vzrástla," podotkol v materiáli rezort dopravy. Poukazoval na to aj premiér.

Skvelá správa! Pribudli len dva prípady nákazy KORONAVÍRUSOM, vyliečilo sa už vyše 400 ľudí

Bezplatná preprava vlakmi sa týka detí do dovŕšenia 15 rokov veku, žiakov, študentov denného štúdia do 26 rokov veku, zahŕňa aj osoby nad 62 rokov, poberateľov dôchodkov podľa zákona o sociálnom poistení, osoby, ktorým bol obdobný nárok na vyplácanie takýchto dôchodkov priznaný verejnou inštitúciou členského štátu Európskej únie, ale aj poberateľov vdovských výsluhových dôchodkov, vdoveckých výsluhových dôchodkov, sirotských výsluhových dôchodkov a invalidných výsluhových dôchodkov podľa zákona o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov.

Ústredný krízový štáb ma zaviazal, aby som predložil na vládu uznesenie, ktorým sa DOČASNE NA OBDOBIE KORONAKRÍZY...

Uverejnil používateľ Andrej Doležal Pondelok 27. apríla 2020

Zrušenie aj pre seniorov

Premiér Igor Matovič nevylučuje dočasné zrušenie bezplatnej prepravy vlakmi pre seniorov. "Vzhľadom na ich obrovské ohrozenie je dosť možné, že pristúpime k takémuto opatreniu, ale ešte sme o tom nerokovali a nedohodli sme sa na tom," povedal po nedeľnom rokovaní vlády s dôvetkom, že ho možno minister dopravy predloží na najbližšie zasadnutie.

Dočasne zrušiť bezplatnú železničnú prepravu pre všetky osoby uložil vláde 21. apríla ústredný krízový štáb. Návrh ministerstva dopravy sa už nachádza v materiáloch predložených na rokovanie. Premiér návrh podľa svojich slov zatiaľ neregistruje, jeho prijatie však nevylúčil, keďže seniori patria medzi skupiny najohrozenejšie novým koronavírusom.

Viac o téme: VlakySenioriKoronavírusVlaky zadarmo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu