Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Údajný boss takáčovcov Ľubomír Kudlička: Na krku má obžalobu z brutálnej vražy!

Ľubomír Kudlička v sprievode polície
Ľubomír Kudlička v sprievode polície (Zdroj: TASR - Dušan Hein)

BRATISLAVA - Ľubomír Kudlička si podľa prokurátora v roku 2006 objednal vraždu podnikateľa Romana Krajčiho z Prievidze. Toho rozstrieľalo vražedné komando sátorovcov na čele s bossom Ľudovítom Sátorom a jeho pravou rukou, odsúdeným viacnásobným vrahom Zsoltom Nagyom alias Čontym.

Ľubomíra Kudličku prezývaného Kudla zadržalo komando Národnej kriminálnej agentúry začiatkom novembra 2019 počas akcie LYŽIAR. Vyšetrovanie brutálnej popravy z Prievidze bolo expresne rýchle. Po piatich mesiacoch ukončil vyšetrovateľ svoju prácu a podal návrh na podanie obžaloby prokurátorovi.

NAKA zadržala údajného bossa takáčovcov, vyšetrovateľ ho obvinil z objednávky vraždy

Ten sa s výsledkami stotožnil a Kudličkovu obžalobu podal na Špecializovaný trestný súd. „Obžaloba bola podaná 7.apríla 2020 a napadla do senátu 3T v Bystrici JUDr.Giertli, JUDr.Hrubala, JUDr.Šutka, termín ešte nie je vytýčený,“ informovala Topky.sk hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Čo sa stalo?

Prípad sa stal v decembri 2006 na Puškinovej ulici v Prievidzi. Roman Krajči práve vystupoval z auta na dvore rodinného domu, keď na neho vrahovia vypálili pätnásť rán zo samopalu. Deväť zasiahlo telo, ďalších päť z boku do hlavy. Jedna rana bola takzvanou ranou istoty, ktorou vrah zasiahol Krajčiho priamo do čela.

Roman Krajči bol stíhaný v kauze ľahkých vykurovacích olejov. Takzvaní olejári boli podľa polície zapojení do kšeftov s pohonnými hmotami za viac ako miliardu korún. V kauze figuroval aj Ján Kubašiak, ktorého zavraždili pred očami rodiny vo vlastnom dome 14. novembra 2006, teda len pár týždňov pred vraždou Krajčiho. Špekulovalo sa, že oba prípady spolu súvisia.

Viac o téme: BossVraždaObžalobaĽubomír KudličkaSátorovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu