Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS AKTUÁLNE Ochorenie sa potvrdilo aj na ministerstve obrany!

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď počas brífingu k dovezenému zdravotníckemu materiálu z nákladného lietadla Antonov An–124 Ruslan
Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď počas brífingu k dovezenému zdravotníckemu materiálu z nákladného lietadla Antonov An–124 Ruslan (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Do štvrtka bolo potvrdených päť prípadov nakazenia príslušníkov rezortu obrany ochorením COVID-19. Z toho štyria sú profesionálni vojaci a jeden civilný zamestnanec. Vo štvrtok o tom informoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) pri otvorení karanténneho mestečka pre ľudí bez domova v Bratislave.

Minister spresnil, že jeden profesionálny vojak a jeden civilný zamestnanec boli medzičasom preliečení a tri prípady sú nové, ktoré súvisia priamo s nasadením Ozbrojených síl (OS) SR pri plnení úloh súvisiacich s bojom proti novému koronavírusu.

"Vyhodnocujeme aj s Úradom hlavného lekára OS SR a vojenským hlavným hygienikom ďalšie kroky. Tí ľudia prišli do styku aj s ďalšími príslušníkmi OS SR. Budeme veľmi dôkladne monitorovať situáciu a prijímať opatrenia, aké budú nevyhnutné. Zatiaľ sú však všetky tieto prípady bezproblémové," povedal Naď.

Profesionálni vojaci sú podľa potreby nasadzovaní do nemocníc, na hraničné priechody či v karanténnych miestach, ale tiež v krajských mestách na zabezpečenie poriadku a dodržiavania epidemiologických opatrení vlády SR. Tí, ktorí sú priamo zapájaní do rizikových aktivít, sú podľa zástupcu hovorcu OS SR Petra Poldruháka priebežne testovaní.

"Po zistení pozitívnych nálezov postupujeme podľa vlastných stanovených postupov, koordinovaných Vojenským ústavom hygieny a epidemiológie, a pokynov hlavného lekára OS SR," poznamenal Poldruhák s tým, že napriek striktnému dodržiavaniu všetkých zásad ochrany zdravia a epidemiologických opatrení sa ochoreniu nedá vždy zabrániť.

Viac o téme: VojaciMinisterstvo obranyNákazaBratislavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu