Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Parlament čaká na vyslovovanie dôvery vláde: Termín sa očakáva po sviatkoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Kancelária NR SR)

BRATISLAVA - Vláda SR by mala počas týždňa na rokovaní schváliť svoje programové vyhlásenie. Premiér Igor Matovič (OĽaNO) by ho mal predložiť na zasadnutí po veľkonočných sviatkoch. Následne by mal kabinet predstúpiť pred Národnú radu (NR) SR a požiadať o dôveru.

"Programové vyhlásenie vlády (PVV) SR sa kreuje a bude predložené v najbližšej dobe na rokovanie vlády," priblížil tlačový odbor Úradu vlády SR. Mohlo by to byť hneď po sviatkoch. Parlament by mohol o ňom rokovať koncom týždňa alebo začiatkom nasledujúceho.

Vyhlásenie sa má opierať o koaličnú dohodu

Jednotlivé rezorty mali pripraviť svoje priority na nasledujúce volebné obdobie, ktoré chcú do PVV zaradiť. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) pred štvrtkovým (9. 4.) rokovaním vlády skonštatoval, že v súčasnosti sa tieto materiály konsolidujú do spoločného vyhlásenia. PVV by sa malo podľa slov premiéra opierať aj o koaličnú dohodu, ktorú okrem predstaviteľov koaličných strán a hnutí podpísali aj takmer všetci koaliční poslanci.

Vláda musí po odsúhlasení svojho programového vyhlásenia predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť jej program a požiadať ju o vyslovenie dôvery. Kabinet tak musí urobiť podľa Ústavy SR do 30 dní po svojom vymenovaní, čo sa udialo 21. marca.

Viac o téme: VládaVyslovenie dôvery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu