Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Požiar lesného porastu v Čremošnom sa hasičom podarilo úplne zlikvidovať

Hasiči pokračujú v likvidácii požiaru lesného porastu, ktorý vypukol v sobotu popoludní v ťažko dostupnom teréne v Čremošnom Zobraziť galériu (8)
Hasiči pokračujú v likvidácii požiaru lesného porastu, ktorý vypukol v sobotu popoludní v ťažko dostupnom teréne v Čremošnom (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

ČREMOŠNÉ - Pri rozsiahlom požiari lesného porastu, ktorý vypukol v sobotu (11. 4.) v ťažko dostupnom teréne, nasadili aj dron Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Ten sa využíva najmä na monitoring, prieskum, pri vyhľadávaní nezvestných osôb, povodniach či živelných pohromách. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia HaZZ.

Pomocou dronu vykonali monitoring a prieskum požiariska, na základe ktorého bolo možné presne určiť polohu, rozsah a smer šírenia požiaru. "Videá veliteľovi zásahu pomohli pri rozhodovaní a následnom efektívnom rozmiestnení síl a prostriedkov," priblížila Križanová. Zábery podľa Križanovej poslúžili aj pri hľadaní najvhodnejšej trasy, po ktorej bolo možné vybudovať jazierkový systém na dopravu vody na požiarisko.

Požiar v Čremošnom sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/ Prezídium Hasičského a záchranného zboru )

Požiar sa podarilo úplne zlikvidovať

Hasiči krátko po 17.00 h úplne zlikvidovali rozsiahly požiar lesného porastu v katastri obce Čremošné, okres Turčianske Teplice. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. "Po zbalení techniky a vecných prostriedkov budú hasiči postupne odchádzať na svoje základne," dodala Križanová.

Požiar v Čremošnom sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/ Prezídium Hasičského a záchranného zboru )

Hasiči pokračujú v likvidácii
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Viac o téme: PožiarHasičiSlovenskoČremošné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu