Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Dobrá správa zo Spiša: Situácia v uzavretých rómskych osadách je pokojná

Rómske osady na Spiši sú v karanténe
Rómske osady na Spiši sú v karanténe (Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE - Situácia v rómskych osadách na Spiši, ktoré sú v karanténe, je v súčasnosti pokojná. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Lenka Ivanová.

Podľa jej slov je vyčlenený potrebný počet príslušníkov PZ, ktorí v súčinnosti s Armádou SR dohliadajú na to, aby nedošlo k pohybom osôb, ktoré sa majú zdržiavať v uzavretých osadách. „Týmto osobám je, samozrejme, zabezpečený aj prísun potravín a liekov tak, aby z uvedených osád nemuseli odchádzať za nákupmi. Aj napriek počiatočnej nervozite zo strany obyvateľov osád a snahe nájsť spôsob, ako z uzavretej osady odísť, je v súčasnosti situácia pokojná, naďalej však monitorovaná,“ uviedla.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ako Ivanová spresnila, v prípade akýchkoľvek pokusov o únik z týchto osád sú PZ a Armáda SR pripravení operatívne reagovať a vyčleniť ďalších príslušníkov „aby izolácia týchto osôb prebehla bez problémov a komplikácií“.

V karanténe v piatich rómskych lokalitách, kde sa vyskytli pozitívne prípady na nový koronavírus, je spolu okolo 6000 ľudí. Tri z toho sú v Krompachoch a po jednej v obciach Žehra a Bystrany v okrese Spišská Nová Ves. O ich uzavretí informoval v stredu (8. 4.) večer hlavný hygienik SR Ján Mikas. Premiér Igor Matovič (OĽaNO) zdôraznil, že opatreniami chcú predovšetkým chrániť ľudí.

Viac o téme: KaranténaPolícia SlovenskoSpišKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu