Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Pred nemocnicou v Michalovciach zriadili drive through odberné miesto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MICHALOVCE - Pred nemocnicou v Michalovciach je od tohto týždňa v prevádzke mobilné odberové miesto pre testovanie pacientov na COVID-19. Odbery sa robia systémom drive through. Informovala o tom Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, do ktorej patrí aj nemocnica v Michalovciach.

"Zdravotníci michalovskej nemocnice realizujú výtery z hrdla a nosa indikovaným pacientom, ktorých na otestovanie určí RÚVZ a tiež samoplatcom," spresnila s tým, že testovanie sa realizuje každý deň od 8.00 h do 14.00 h v približne päťminútových intervaloch. Doplnila, že samoplatcovia sa na otestovanie musia objednať vopred a keďže sú denné kapacity obmedzené, môžu tak urobiť až po rezervácii termínov pre indikovaných pacientov určených hygienikmi.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Podľa Fedákovej dosiaľ na michalovskej infektológii hospitalizovali 76 a ambulantne ošetrili 248 pacientov v súvislosti s ochorením COVID-19. "Výsledky testov ochorenie potvrdili u dvoch pacientov," uviedla. Doplnila, že lôžková kapacita samostatného pavilónu iba pre pacientov s podozrením na nový koronavírus predstavuje 57 lôžok.

Viac o téme: MichalovceKoronavírusOdberné miesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu