Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Za smrť mladej Marianny liečiteľ nemôže

Liečiteľ Michal Budzák nie je zodpovedný za Marianninu smrť. Zobraziť galériu (2)
Liečiteľ Michal Budzák nie je zodpovedný za Marianninu smrť.

PREŠOV - Smrť 25-ročnej Marianny K. nezapríčinil ľudový liečiteľ Michal Budzák (72) Kalništia, u ktorého bola na masáži chrbta.

Dokázala to pitva na Súdno-lekárskom a patologicko-anatomickom pracovisku Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v Prešove, ktorú lekári urobili v pondelok. Uvádza sa to v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol hovorca Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Milan Michalič.

Zo súdno-lekárskeho hľadiska išlo o úmrtie z chorobných príčin. Bezprostrednou príčinou smrti bolo zlyhanie srdcovej činnosti. Liečebné zákroky ľudového liečiteľa neboli príčinnou úmrtia 25-ročnej ženy, dodal.
Marianna, ktorá liečiteľa navštívila minulú sobotu, trpela svalovou slabosťou. Ľudového liečiteľa a baču Michala Budzáka navštevujú ľudia z celého Slovenska. Podľa neho si Marianna ľahla na stôl, aby ju mohol vyšetriť. „Dával som jej masáž chrbta, asi o minútu neskôr však zomrela,“ tvrdí M. Budzák. Mladá žena len deň predtým na vlastnú žiadosť opustila košickú fakultnú nemocnicu. „Keby som vedel, že bola v starostlivosti lekárov, bez ich povolenia sa jej ani nedotknem,“ bráni sa M. Budzák. Podľa neho nebol prvým liečiteľom, ktorého navštívila. „Príbuzní ju vozili po celom Slovensku,“ vysvetľuje.

Za smrť mladej Marianny
Zobraziť galériu (2)
Vydatá a bezdetná Marianna K. bola na invalidnom dôchodku. Ženine zdravotné komplikácie sa prehĺbili nedávno, keď jej začali opúchať nohy. Pacientku prijali na internú kliniku s vážnym zdravotným problémom v pondelok minulý týždeň. Mala mať totiž aj ťažkosti s dýchaním.

„Po piatich dňoch hospitalizácie žiadala o priepustku. Napriek nesúhlasu lekára podpísala tzv. negatívny reverz a nemocnicu opustila na základe vlastného rozhodnutia,“ uviedla hovorkyňa FN L. Pasteura v Košiciach Jaroslava Oravcová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu