Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pod rukami liečiteľa zomrela mladá žena

Marianna K. († 25). Zobraziť galériu (2)
Marianna K. († 25).

KALNIŠTE/KOŠICE - Košičanka Marianna K. († 25) zomrela priamo na stole ľudového liečiteľa z Kalnišťa (okr. Svidník).

Žena, ktorá ho uplynulú sobotu prišla navštíviť, trpela svalovou slabosťou. Dôvody jej úmrtia prešetruje polícia.

Ľudový liečiteľ a zároveň bača, ktorého navštevujú ľudia z celého Slovenska, Michal Budzák (72), odmieta zodpovednosť za ženino úmrtie. Podľa neho si Marianna K. († 25) ľahla na stôl, aby ju mohol vyšetriť. „Dával som jej masáž chrbta, asi o minútu neskôr však zomrela,“ tvrdí M. Budzák. Mladá žena len deň predtým na vlastnú žiadosť opustila košickú fakultnú nemocnicu. „Keby som vedel, že bola v starostlivosti lekárov, bez ich povolenia sa jej ani nedotknem,“ bráni sa M. Budzák. Podľa neho nebol prvým liečiteľom, ktorého navštívila. „Príbuzní ju vozili po celom Slovensku,“ vysvetľuje.

Vydatá a bezdetná Marianna K. († 25) bola na invalidnom dôchodku. Ženine zdravotné komplikácie sa prehĺbili nedávno, keď jej začali opúchať nohy. Pacientku prijali na internú kliniku s vážnym zdravotným problémom v pondelok minulý týždeň. Mala mať totiž aj ťažkosti s dýchaním.

„Po piatich dňoch hospitalizácie žiadala o priepustku. Napriek nesúhlasu lekára podpísala tzv. negatívny reverz a nemocnicu opustila na základe vlastného rozhodnutia,“ uviedla hovorkyňa FN L. Pasteura v Košiciach Jaroslava Oravcová. Prečo došlo k náhlej smrti Košičanky priamo na stole liečiteľa, si nevedia vysvetliť ani jej najbližší príbuzní. Manžel Rastislav K. po rozhovore s vyšetrovateľom povedal: „Manželka bola u tohto liečiteľa prvýkrát. Vyšetrovateľ dnes stíhanie zastavil a neobvinil nikoho, pretože podľa všetkého príčinou smrti bola vrodená chyba. Viac napovedia výsledky pitvy.

K príčine manželkinho úmrtia by som sa vyjadroval nerád, ale jej smrť mi je veľmi podozrivá.“ Podľa neoficiálnych informácií však výsledky pitvy ukázali, že žena zomrela bez cudzieho zavinenia na zlyhanie srdca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu