Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Pred kežmarskou nemocnicou postavili stan, ktorý už čelil aj náporu snehu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

KEŽMAROK - Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku je pripravená čeliť šíriacemu sa koronavírusu rozšírením miesta prvého kontaktu, takzvanej triáže. Pred nemocnicou postavili stan, ktorý má chrániť nielen pacientov, ale aj zdravotnícky personál. Nemocnici ho požičal Okresný úrad Kežmarok, Odbor krízového riadenia, na nevyhnutný čas. Stan má svoje osvetlenie, je vyhrievaný a dezinfikovaný.

Jedným z opatrení, ktoré v dnešnej mimoriadnej situácii platia, je regulácia pacientov pri vstupe do nemocníc. Stan je aj prípravou na situáciu, keby do nemocnice začali v hojnom počte prichádzať pacienti s podozrením na nákazu koronavísom, s respiračnými príznakmi, horúčkou, kašľom či dýchacími ťažkosťami. V prvých dňoch sa nemocnica musela vysporiadať aj s nepriazňou počasia, počas prvého víkendu od postavenia totiž stan musel čeliť náporu snehu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pacient je pri vstupe do areálu smerovaný priamo k stanu. "Tu je pacientovi zmeraná telesná teplota a zdravotnícky personál sa informuje o cestovateľskej a epidemiologickej anamnéze. V rámci odporučení Úradu verejného zdravotníctva SR pacient aj s prípadnou sprevádzajúcou osobou podpisuje prehlásenie," vysvetlila spôsob fungovania triáže námestníčka riaditeľa kežmarskej nemocnice Janka Bartková.

V prípade, že nemocnicu navštívi pacient s podozrením na ochorenie KOVID-19, je odklonený do novozriadenej odberovej miestnosti. Miesto prvého kontaktu je opatrením, ktoré zabezpečuje bezpečnosť personálu nemocnice a pohyb pacienta po nemocnici je tým regulovaný. Zároveň sa prostredníctvom triáže minimalizuje kontakt medzi jednotlivými pacientmi. Nemocnica v Kežmarku zatiaľ nezaznamenala žiadny pozitívny prípad pacienta s koronavírusom.

Viac o téme: SnehStanNemocnicaKežmarokKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu