Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS V Prešove zaznamenali prvý pozitívny test, dva prípady odhalila mobilná jednotka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PREŠOV - Krajské mesto Prešov má k utorkovému poludniu potvrdené tri prípady nákazy koronavírusom, pričom priamo z mesta pochádza jedno infikované dieťa. Ďalší dvaja pozitívne testovaní nie sú Prešovčania.

Ako informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove Renáta Cenková, v prešovskej nemocnici zaznamenali prvý pozitívny test na prítomnosť koronavírusu. „Ide o 54-ročnú pacientku, ktorá je hospitalizovaná v našom zdravotníckom zariadení. Pracuje ako opatrovateľka v Rakúsku a pochádza zo Spišského Podhradia,“ spresnila Cenková.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ako hovorkyňa nemocnice dodala, v Prešove a v okolí boli v pondelok potvrdené ďalšie dva pozitívne prípady ochorenia COVID – 19, ktoré spôsobuje koronavírus. „Ide o pacientov, ktorým boli vzorky odobraté mimo nášho zdravotníckeho zariadenia prostredníctvom mobilnej jednotky Krajského operačného strediska. Ochorenie sa potvrdilo u jedného dieťaťa, ktoré je priamo z Prešova, a spolu s celou rodinou je v prísnej domácej karanténe. Dieťa je v dobrom klinickom stave, stabilizované. Druhý pacient pochádza z okolia Prešova,“ skonštatovala Cenková.

Na výsledky vzoriek čakáme

Zdravotnícky personál nemocnice do pondelka 16. marca odobral 63 vzoriek u pacientov s podozrením na ochorenie COVID - 19. K utorkovému poludniu je negatívnych 49 vzoriek. Jedna spomínaná vzorka je pozitívna. „Na výsledky ostatných u nás odobratých vzoriek čakáme,“ dodala hovorkyňa.

Cenová zároveň upozornila, že od dnešného dňa je možné do areálu nemocnici vstupovať len hlavnými vstupmi pre peších pacientov, a to hlavným vstupom do areálu, vchodom do budovy oddelenia dlhodobo chorých a vchodom do pediatrického pavilónu. Jeden vchod je vyhradený pre motorizovaných pacientov. „Všetky ostatné vstupy do areálu budú uzavreté,“ zdôraznila hovorkyňa s tým, že pacientom budú pri vstupe merať teplotu a zisťovať cestovateľskú anamnézu.


KORONAVÍRUS ONLINE Slovensko má už 84 nakazených: Pellegrini dnes oznámil 12 nových prípadov!


Podľa výsledkov budú rozdelení do dvoch skupín. Prvou je skupina pacientov s podozrením nakazenia novým koronavírusom a druhou skupina ostatných pacientov.

Viac o téme: PrešovKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu