Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lučanský rokuje s maďarským partnerom, aby sa otvoril ešte aspoň jeden hraničný priechod

Milan Lučanský
Milan Lučanský (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Prezident Policajného zboru Milan Lučanský rokuje s prezidentom PZ Maďarska o tom, aby sa otvoril aspoň ešte jeden hraničný priechod - Šahy. V Bratislave a okolí sa totiž momentálne nachádzajú stovky kamiónov pre situáciu, ktorá vznikla preto, lebo maďarská strana nechala pre kamiónovú dopravu otvorené iba dva hraničné priechody. Tým sa doprava značne zhusťuje.

Informovala o tom hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová. Zároveň upozornila, že nie je pravda, že bola uzatvorená Bratislava, ako sa začínajú šíriť niektoré dezinformácie. Ide o opatrenia v súvislosti s mimoriadnou situáciou. „Žiadame občanov o trpezlivosť, aj my sa musíme prispôsobiť danej situácii a robíme všetko, čo je v našich silách," uviedla hovorkyňa.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Od 12. marca platí na Slovensku pre koronavírus mimoriadna situácia. V tejto súvislosti boli v krajine zavedené viaceré obmedzenia na zamedzenie šírenia ochorenia. Vláda SR tiež pristúpila k vyhláseniu núdzového stavu a prijala ďalšie opatrenia, ktoré sú v platnosti od 16. marca.

Ide o ďalšie zatváranie prevádzok, pričom platí, že sa to netýka potravín, drogérií, lekární či vybraných služieb, akými sú napríklad banky či poisťovne. Počet infikovaných ľudí na nový koronavírus na Slovensku je aktuálne 72.

Viac o téme: PriechodPolícia SlovenskoKoronavírusMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu