Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Panika v Piešťanoch: Šíri sa správa o nakazenej lekárke, nemocnica musí upokojovať situáciu

(Zdroj: Reprofoto:googlemaps)

PIEŠŤANY - V súvislosti s koronavírusom sa už objavilo viacero správ, ktoré sa napokon ukázali ako nepravdivé. Verejnosť vyjadrila obavy aj v súvislosti s nemenovanou lekárkou, ktorá pôsobí v nemocnici v Piešťanoch. Čitatelia poukázali na to, že sa vrátila z dovolenky v Taliansku, no karanténu nedodržiava. Nemocnica reagovala a s tvrdeniami sa nestotožňuje.

Do redakcie sa nám ozval údajný zamestnanec nemocnice v Piešťanoch aj ďalší nemenovaný zdroj. Obaja zhodne tvrdili, že jedna z doktoriek absolvovala lyžovačku v Taliansku. Po návrate ale nedodržala 14-dňovú karanténu a navyše vykazuje prejavy ako nádcha či dokonca horúčky. Napriek tomu však chodí do práce. "Čudujeme sa, že ju vedenie neupozorní a ešte ju v tom podporuje," znelo v jednej zo správ, ktorú sme obdržali.

KORONAVÍRUS ONLINE Na Slovensku platí mimoriadna situácia: 6 nových prípadov, Pellegrini prezradil detaily

Nemocnica tvrdí, že doktorka nebola ani nie je chorá

Nemocnica síce potvrdila, že ich zamestnankyňa sa vrátila z dovolenky v rizikovej krajine, no ešte 27. februára, kedy nebolo vydané nariadenie na povinnú karanténu. 

"Počas pobytu na dovolenke ani po návrate domov chorá nebola. Štrnásťdňové obdobie je ukončené, lekárka pracuje a nemá žiadne príznaky ochorenia," vyjadrila sa asistentka riaditeľa nemocnice Mária Baďurová.

Dementovala tým aj informácie, ktoré kolujú o zdravotnom stave lekárky. Vzhľadom na fakt, že vedenie nemocnice tvrdí, že nejde o pravdivú informáciu, doktorku sme v článku nemenovali.

Viac o téme: NemocnicaPiešťanyKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu