Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fantastická týždenná PREDPOVEĎ počasia: FOTO Čoskoro sa oteplí na 20 stupňov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Prvá polovica marca prinesie veľmi vysoké teploty. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) avizuje, že vo štvrtok sa oteplí až na 20 stupňov. Príjemne však bude celý týždeň.

Pondelok

Nad strednou Európou sa udržiava barické sedlo.

Počasie podľa lokality nájdete na Predpovede.sk

Deň bude polojasný až oblačný, pričom slabé zrážky sa vyskytnú len výnimočne. Meteorológovia upozorňovali na hmlu, ktorá zrána potrápila všetky okresy Žilinského kraja a tiež regióny Banská Bystrica, Žiar nad Hronom, Bánovce nad Bebravou, Ilava, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov a Trenčín.

Fantastická týždenná PREDPOVEĎ počasia:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SHMÚ)

Maximálna denná teplota vystúpi na 8 až 13, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami okolo 6 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m bude približne -2 stupne. Očakáva sa prevažne slabý vietor.

Utorok

Do našej oblasti sa od západu prechodne rozšíri nevýrazný výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Zároveň postúpi od západu do strednej Európy teplý front spojený s tlakovou nížou nad Nórskym morom.

Bude prevažne polojasno, miestami prechodne až oblačno. Len ojedinele sa objavia slabé zrážky.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Do rána sa ochladí na 0 až -5 stupňov, na juhozápade miestami na okolo +2 stupne. Najvyššia denná teplota dosiahne 9 až 14, na Kysuciach, Orave a pod Tatrami miestami okolo 7 stupňov. Pofukovať bude slabý, cez deň miestami severozápadný až severný vietor rýchlosťou 10 až 25 km/h.

Streda

Cez strednú Európu postúpi ďalej na východe teplý front spojený s tlakovou nížou nad Nórskym morom a Škandináviou. Za ním k nám bude od západu prúdiť teplý vzduch.

Rátajte s prevažne veľkou oblačnosťou. Miestami sa očakáva dážď alebo prehánky, vo vysokých polohách sneženie. Meteorológovia avizujú teplo.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na 3 až -2 stupne, na juhozápade na okolo 5 stupňov. Maximálna denná teplota vystúpi na 8 až 13, na západe územia a na juhu stredného Slovenska na zhruba 13 až 18 stupňov. Fúkať bude juhozápadný až západný, na Zemplíne juhovýchodný vietor rýchlosťou 10 až 30 km/h, v nárazoch ojedinele okolo 50 km/h. Na horách SHMÚ varuje pred prudkým vetrom až víchricou.

Štvrtok

Po južnej strane rozsiahlej tlakovej níže nad severnou Európou k nám bude od západu prúdiť veľmi teplý vzduch. Zároveň nad Nemecko a Poľsko postúpi od severozápadu studený front.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Počasie bude prevažne polooblačné, pri prechodne zväčšenej oblačnosti sa ojedinele vyskytne dážď alebo prehánky. Meteorológovia očakávajú veľmi teplý deň. Do rána sa ochladí na 7 až 2 stupne, na juhozápade na cca 9 stupňov. Počas dňa sa maximálna teplota vyšplhá na 15 až 20, na Orave a pod Tatrami miestami na okolo 13 stupňov.

Piatok

Od severozápadu postúpi do našej oblasti studený front spojený s tlakovou nížou nad severovýchodnou Európou.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Bude prevažne veľká oblačnosť a miestami treba rátať s dažďom alebo prehánkami, vo vysokých polohách so snežením. Najnižšia nočná teplota poklesne na 9 až 3 stupne. Najvyššia denná teplota dosiahne 11 až 16, v Žilinskom kraji a na Spiši okolo 9 stupňov.

Viac o téme: PredpoveďVýstrahyOteplenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu