Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Adamkova mama: Myslela si, že v synovej posteli spí votrelec

Nešťastná Dana vyskočila z okna. Zlomila si pritom nohu a rebrá. Zobraziť galériu (3)
Nešťastná Dana vyskočila z okna. Zlomila si pritom nohu a rebrá. (Zdroj: Nový Čas)

PRUSY - Šokujúce informácie vyplávali na povrch v prípade Adamka V. († 4) z Prús. Jeho mama Dana (36) v čase tragédie nevidela v synovej postieľke Adamka, ale cudzieho človeka - votrelca. V strachu o vlastný život udrela dvakrát tupou časťou sekery syna do hlavičky. Keď si uvedomila, čo sa stalo, vyskočila z balkóna.

Dnes vôbec nechápe, kde je a čo sa s ňou deje. Nevie, že jej synček je mŕtvy, a neuvedomuje si zrejme ani to, že sudca ju vzal včera do väzby. Z nemocnice z Bánoviec nad Bebravou už onedlho poputuje do väzenskej nemocnice v Trenčíne.

Sudca Okresného súdu v Trenčíne bol včera za Danou V. priamo v nemocnici. „Rozhodol o vzatí obvinenej do väzby, pretože existuje dôvodná obava, že by sa mohla vyhýbať trestnému stíhaniu, alebo by mohla pokračovať v trestnej činnosti. Obhajca obvinenej ženy podal proti rozhodnutiu sťažnosť,“ povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Podľa obhajcu Jána Kanabu obvinená Dana V. vôbec nevie, aký je deň ani čo sa s ňou deje. „Som presvedčený, že v čase svojho činu nebola schopná chápať zmysel svojho konania,“ povedal obhajca. Krátko pred činom Dana V. volala políciu s tým, že jej dom obchádzajú zlodeji. Policajti dvakrát na miesto prišli, keď však videli, že nič sa nedeje, odišli preč. Zo strachu si žena domov priniesla sekeru, ktorou udrela Adamka do hlavy. „Spýtal som sa jej, čo sa stalo. Nevedela, vravela, že bola vojna a jej nikto nepovedal, že vojna sa už skončila. Vraj sa bála, aby niekto neublížil deťom,“ dodal J. Kanaba. „Bude treba spraviť znalecký posudok z odboru psychiatrie a zrejme bude trestné stíhanie zastavené pre jej nepríčetnosť,“ dodal J. Kanaba. Nevie si predstaviť, čo bude, keď sa žena dozvie, čo spravila. „Bojím sa, že si siahne na život,“ priznal.

Dana V. leží v bánovskej nemocnici so zlomenou nohou, troma rebrami, lopatkou a otrasom mozgu. V nemocnici ju bol pozrieť iba jej manžel, ktorý aj napriek smrti synčeka pri nej stojí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu