Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vážne podozrenie na smrtiaci vírus na Slovensku: V Nitre leží muž, ktorý sa vrátil z Thajska

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA - Ďalšie podozrenie na smrtiaci čínsky vírus na Slovensku! Na infekčnom oddelení vo Fakultnej nemocnici v Nitre prijali vo štvrtok muža, ktorý má vážne podozrenie na koronavírus.

Pacient pochádza z Galanty a nedávno sa vrátil z Phuketu v Thajsku. Podľa informácií Tvnoviny.sk mal práve tam poskytovať prvú pomoc žene, ktorá odpadla. Muža prijali s vysokými horúčkami a respiračnými problémami. 

Alarmujúce čísla: Počet úmrtí na nový koronavírus je vyšší, než si vyžiadala epidémia SARS

Muž bol v kontakte s príbuznými a viacerými kamarátmi, preto ich hygienici obvolávajú. Výsledky, ktoré vírus potvrdia alebo vyvrátia, by mali byť známe dnes popoludní. Paradoxom je, že práve vo štvrtok mali v nemocnici nacvičovať prijatie pacienta s koronavírusom.

Podozrenie sa nepotvrdilo

U muža, ktorého priviezli na infekčnú kliniku nitrianskej fakultnej nemocnice, sa podozrenie na koronavírus nepotvrdilo. „Výsledky vyšetrení sú negatívne,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková.

Pacient bol v stabilizovanom stave okamžite izolovaný v karanténe, kde sa mu venoval vyčlenený personál. „O piatej hodine ráno bola jeho vzorka odoslaná na úrad verejného zdravotníctva do Bratislavy. Vyšetrenie nepotvrdilo podozrenie na koronavírus,“ pripomenula Timková.

Pacientka je v poriadku

Vo štvrtok z nitrianskej nemocnice prepustili aj  pacientku, ktorá sa vrátila z Číny pred necelým mesiacom. Vírus sa u nej nepotvrdil. Tridsaťjeden ročnú Aziatku previezol do nemocncie šofér s ochranným rúškom a v špeciálnom obleku z urgentu v Nových Zámkov. 

S pacientkou mala byť ťažká komunikácia, pretože neovládala slovenčinu. Žena mala mať príznaky respiračnej infekcie. Po tom, ako pacientku previezli z urgentu, museli ho na nevyhnutný čas zatvoriť a celý ho preventívne vydezinfikovať.

Viac o téme: ČínaSlovenskoNitraSlovákKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu