Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Bardejove platí stále mimoriadna situácia: Dvanásť rodín sa najbližšie dni domov nevráti

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB - ONline Bardejov)

BARDEJOV – Situáciu s ubytovaním ľudí, ktorí museli opustiť bytový dom v lokalite Pod papierňou v Bardejove po sobotňajšom (1. 2.) požiari elektrických rozvodov, sa podarilo stabilizovať. Potvrdil to hovorca mesta Štefan Hij s tým, že všetkých 28 ľudí, ktorí nemali kam ísť, umiestnili v štyroch zariadeniach na území mesta.

"Ide o 12 rodín, ubytovanie sme im zabezpečili aj so stravou a môžu ostať v týchto zariadeniach až do doby, kým sa nebudú môcť opäť vrátiť do svojich bytov. Našim cieľom bolo, aby už v sobotu večer boli všetci ľudia umiestnení v ubytovacích zariadeniach a nemuseli prespať v telocvični, kde sme ich počas dňa sústredili, a to sa nám podarilo," uviedol Hij s tým, že ostatní obyvatelia bytového domu si dočasné ubytovanie zabezpečili sami u svojich rodinných príslušníkov a známych.

Mimoriadna situácia v Bardejove: Desiatky ľudí ostali bez ubytovania, pacienti sú stabilizovaní

 Mimoriadna situácia na území mesta platí naďalej, podľa hovorcu zrejme až dovtedy, kým sa všetci obyvatelia postihnutého domu nevrátia do svojich domovov. Zrejme to však nebude skôr ako o dva týždne. "Predpokladáme, že správca bytového domu urobí všetko preto, aby to bolo čo najskôr. Momentálne však ešte stále zisťuje rozsah škôd, a tým pádom aj prác potrebných na obnovu rozvodov," doplnil Hij.

Zatopenie priestorov v bytovom dome v sobotu okolo 2.00 h podľa všetkého spôsobilo skrat a následný požiar elektrických rozvodov na chodbe. Z bytov museli hasiči evakuovať dohromady 108 ľudí, 17 z nich vrátane štyroch detí sa nadýchalo splodín horenia a museli ich ošetriť v nemocnici. Polícia aktuálne vedie v prípade trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Policajti budú strážiť bytový dom a jeho okolie do pondelka 3. februára.

"Chceme ešte raz vyzdvihnúť a poďakovať za profesionálne odvedenú prácu všetkých záchranných zložiek, ktoré evakuáciu aj následné kroky zvládli veľmi dobre. Našťastie sa nikto nezranil a nedošlo k nejakému vážnejšiemu poškodeniu zdravia, a to je najdôležitejšie," dodal Hij.

Viac o téme: Bytový domVýbuch plynuPrešovBardejov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu