Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Turistka chcela dosiahnuť vrchol v Tatrách iba v teniskách: Pomohli jej až záchranári

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages)

BRATISLAVA - Bezpečnosť na prvom mieste. Na toto treba dbať nie len pri bežných činnostiach, ale hlavne pri turistike. Horskí záchranári zasahovali pri prípade pošmyknutia a pádu počas túry vo Vysokých Tatrách. Podľa ďalších turistov za tým mohla byť nesprávna obuv.

"Dňa 16. 1. 2020 popoludní prijala Horská záchranná služba žiadosť o pomoc pre 56-ročnú turistku slovenskej národnosti," informovala Horská záchranná služba na sociálnej sieti. Ako ďalej uvádza, turistka sa počas túry vo Vysokých Tatrách pošmykla a spadla pri Rainerovej chate. Pri páde si poranila temeno hlavy.

"Na miesto nehody boli vyslaní záchranári HZS z Vysokých Tatier, ktorí turistke s nevoľnosťou poskytli neodkladnú prvú pomoc a následne ju transportovali do Starého Smokovca, odkiaľ na vlastnú žiadosť odišla do ubytovacieho zariadenia," uzatvárajú horskí záchranári.

Ako však jeden túrista, ktorý bol pri Reinerovej chate tiež na túre, uviedol, videl tam viacero turistov s nezodpovedajúcou obuvou na túru. "Keď som schádzal dole, tak som nad Rainerkov stretol ľudí s kočíkom," uvádza. Podľa jeho slov mali obuté iba tenisky a čižmičky.

Každý turista, ktorý sa vydá na túru, by mal v prvom rade myslieť na svoje zdravie, správne oblečenie a obuv, aby minimalizoval možné riziko úrazu.

Viac o téme: TúraHorskí záchranáriReinerova chata
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu