Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chystá sa benefičný megakoncert: Výťažok pre ľudí z vybuchnutej bytovky v Prešove

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR – Milan Kapusta)

PREŠOV - Bezprostredne po výbuchu bytovky na Mukačevskej 7 v Prešove sa začali mobilizovať aj umelci. Na čele s organizátorom Rudom Voitom ohlásili veľký benefičný koncert naplánovaný na január.

Benefičný koncert pre bytovku Mukačevská sa uskutoční v nedeľu 19. januára 2020 od 14. hodiny do ôsmej až deviatej večer v Mestskej hale – Tatran Handball aréne.

Určený je pre celé rodiny. Všetci hudobníci vystúpia bez nároku na honorár, celý výťažok z koncertu bude použitý na zabezpečenie nového alebo náhradného bývania a bude zverejnený na už zriadenom transparentnom účte mesta Prešov SK90 7500 0000 0040 0859 1229.

Lístky na benefičný koncert si môžete kúpiť cez predpredaj.

„Myšlienka je postavená na princípe koncertov typu Live Aid, USA for Africa a podobne. Nejde teda ani tak o zážitok zo samotného koncertu, ako z osobností. Oslovil som umelcov, či môžu podporiť túto myšlienku, a súhlasili,“ povedal pre Korzár Rudo Voit, ktorému sa podarilo pritiahnuť na podujatie viaceré známe tváre nielen z Prešova. Prísť majú prakticky všetci, ktorí v danom čase neboli vopred zabookovaní na iné akcie, a okrem nich bude na koncerte niekoľko prekvapení. Šesťhodinový maratón je určený všetkým vekovým kategóriám a poslucháčom rôznych druhov hudby od ľudovky cez pop až po rock. 

Chystá sa benefičný megakoncert:
Zobraziť galériu (2)
Prídu speváčky Katarína Knechtová, Beáta Dubasová, Viki Olejárová, Veronika Rabada, Michaella, speváci Lukáš Adamec, Allan Mikušek či Paľo Drapák, kapely Komajota, ElevenHill, Atlantida, Akustika, Hrdza, Žobráci, Kollárovci, Ščamba, Rolland z Čirča, viaceré revivaly, country v podaní BB Country, tanečníci Grimmy, saxofonista Gapa či veľký orchester Top Big band Prešov, ktorého predák Marek Majoroš býval na Mukačevskej 7. O moderátorské vstupy sa postará Rado Mešša, Michal Hudák ml., Stano Gális, Edo Michálek i hlavná predstaviteľka filmu Loli paradička Kamila Mitrášová.

Vstupné za symbolické ceny je už v predpredaji, akciu bude možné podporiť aj priamo na mieste. Nikto nepôjde na playback, všetci budú hrať naživo alebo na halfplayback. Rudo Voit verí, že sa mu podarí halu zaplniť a akcia bude nielen zážitkom pre prítomných divákov, ale aj prínosom pre obyvateľov z Mukačevskej 7, ktorí 6. decembra 2019 prišli o strechu nad hlavou a viacerí z nich aj o svojich blízkych.

 

Viac o téme: HudobníciPrešovBenefičný megakoncertVybuchnutá bytovkaMukačevská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu