Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matka s deťmi mala pred očami tragédiu podobnú Prešovu! Únik plynu, mrazivé slová na adresu hasičov

Ilustračná foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračná foto (Zdroj: Thinkstock, Topky)

TRNAVA - Uplynulý utorok mohol navždy zmeniť životy členov jednej z rodín žijúcej v Trnave. V ich dome totiž unikal plyn. V nebezpečnej situácii sa tak ocitla matka a jej dve deti. Vďaka hasičom však mala udalosť šťastný koniec. O pár dní neskôr prišlo aj poďakovanie. Pri čítaní slov od zachránenej ženy budete mať husiu kožu.

Po výbuchu plynu na Mukačevskej ulici 7 v Prešove sa Slováci podobného ohrozenia, na ktoré predtým málokedy pomysleli, obávajú omnoho viac. Nečudo, veď na mieste prišlo o život sedem ľudí a jednu osobu doteraz nenašli.

Poškodenú bytovku v Prešove napokon zrovnali so zemou.
Zobraziť galériu (2)
Poškodenú bytovku v Prešove napokon zrovnali so zemou.  (Zdroj: TASR – Roman Hanc)

Chvíle hrôzy prežívala v utorok večer aj rodina z Trnavy. Okolnosti boli odlišné, no ohrozenie aj v tomto prípade predstavoval unikajúci plyn. Všetko sa odohralo na Stromovej ulici. 

Ako opísalo Prezídium HaZZ na sociálnej sieti ihneď po príchode na miesto vykonali merania, ktoré preukázali zvýšenú koncentráciu CO. "V pivnici sa nachádzal už odpojený plynový kotol, v rodinnom dome boli stále dve deti s mamou," uviedli v príspevku.

Nasledovala záchranná akcia. Hasiči v autonómnych dýchacích prístrojoch odviedli všetkých do bezpečia. Poskytli im aj potrebnú predlekársku pomoc a na miesto privolali záchranárov. 

Strach o deti

Na prvé prečítanie znie možno opis záchrannej akcie príliš hladko a jednoducho. Zo slov samotnej matky, ktorá sa rozhodla hasičom poďakovať, je ale jasné. že momenty, ktoré prežívala, nechce zažiť nikto z nás.

Prečítajte si aj: Šéf demolačných prác poslal Prešovčanom dojemný list: Otvorene aj o paneláku smrti, stačilo kýchnuť a...

Ako uviedla v správe, ktorú poslala trnavským hasičom, ich zásah bol maximálne profesionálny a navyše nesmierne ľudský. "Bohužiaľ si nepamätám všetky detaily úplne presne - to je tak, keď je človek priotrávený :) - ale niektoré momenty mi v pamäti utkveli. Napríklad to, že sa chlapci správali neskutočne milo k mojim dcéram," popísala.

Podľa nemenovanej ženy práve ľudskosť miernila napätie a strach v nebezpečnej situácii. "Strach o deti... Stále mi vyskakuje pred očami obrázok, keď jeden z chlapcov vzal jednu z mojich dcér bez mihnutia oka do náručia a do sanitky ju preniesol. Nemusel... Stačilo počkať na nosidlá," napísala zachránená.

Na záver dodala, že požiare by hasiči mali síce hasiť, ale u nej zapálili plamienok nádeje, že ľudskosť a ochota ešte nevymreli. 

Viac o téme: ZáchranaHasičiPoďakovanieúnik plynuTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu