Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Horskí záchranári opäť v akcii: Hrozivý pád do žľabu pod Ďumbierom skončil len úrazom ramena

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hzs)

JASNÁ - Horskí záchranári pomáhali dnes krátko pred poludním slovenskému turistovi, pod ktorým sa neďaleko vrcholu Ďumbiera odtrhol snehový prevej a muž sa s ním zrútil zhruba 400 metrov do jedného zo žľabov. Štyridsaťročný muž muž vyviazol z hrozivého pádu s poraneným ramenom.

"Po prijatí oznámenia bola o súčinnosť okamžite požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) a na heliport v Jasnej smeroval záchranár Horskej záchrannej služby (HZS) s lavínovým psom," informovala o prípade HZS. Vrtuľník vysadil pomocou palubného navijaka horského záchranára pri postihnutom mužovi.

"Po prvotnom vyšetrení a poskytnutí prvej pomoci pripravil zraneného na letecký transport. Obaja boli evakuovaní pomocou navijaka z terénu a transportovaní na heliport v Jasnej, kde si mierne podchladeného 40-ročného Slováka s úrazom ramena a mnohopočetnými odreninami prevzal lekár VZZS. Následne bol muž letecky transportovaný do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," dodali k prípadu horskí záchranári.

Viac o téme: TuristaHorskí záchranáriJasnáHorská záchranná službaĎumbier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu