Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dobrá správa pre vodičov: Cesty sú zjazdné, pozor na vyššie položené úseky

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Diaľnice a ostatné sledované cesty na Slovensku sú dnes zjazdné, vodiči však musia na viacerých horských priechodoch počítať s vrstvou snehu do troch a miestami do piatich centimetrov. Na svojej webovej stránke o tom dnes ráno informovala Slovenská správa ciest. Varovala tiež pred poľadovicou na Záhorí, pri Martine a v Rajeckej doline.

Diaľnice, rýchlostné a ďalšie cesty majú podľa správy ciest vlhký až mokrý povrch. Vrstva utlačeného snehu štyri až päť centimetrov sa vyskytovala na ceste II/549 Úhornianske Sedlo - Krásnohorské Podhradie. Kašovitému alebo utlačenému snehu do troch centimetrov sa nevyhnú vodiči ani na horských priechodoch Vrchslatina, Zbojská, Chorepa, Fačkov, Besník, Čertovica, Dobšiná, Súľová, Grajnár, Huty, Šturec, Donovaly a Vernár. Zľadovatený sneh s hrúbkou do jedného centimetra sa nachádzal na horskom priechode Zbojská.

Pred poľadovicou správa ciest varovala na Záhorí - na ceste I/2 Kúty na hranici okresov Senica a Malacky, na ceste II/425 Brodské medzi česko-slovenskou hranicou a Kútmi, na úseku II/500 z Kútov po odbočku do Borského Mikuláša a na ceste II/59 z hranice okresov Malacky - Senica po Borský Mikuláš. Poľadovica sa mohla tvoriť aj medzi Korytnicou a Ružomberkom pod Donovalmi a na cestách III. triedy pri Martine a Rajci. Znížená viditeľnosť do sto metrov sa vyskytovala pri Bertotovciach neďaleko Prešova.

Počas celej zimnej sezóny sú pre vozidlá s dĺžkou nad desať metrov uzavreté horské priechody Príslop (cesta I/78), Šútovce (cesta III/1774) a Veľké Pole (cesta II/512). Do konca zimnej údržby je pre nákladné autá s dĺžkou nad desať metrov zatvorená cesta I/64 cez horský priechod Fačkovské sedlo.

Viac o téme: SnehCestyDiaľniceSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu