Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Meteorológovia vydali VÝSTRAHU: Na celom Slovensku pozor na hmlu, varujú aj pred poľadovicou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred hmlou, ktorá sa môže vyskytovať na celom Slovensku, a tvorbou poľadovice v Žilinskom, Prešovskom, Košickom, Trenčianskom a Banskobystrickom kraji. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy 1. stupňa.


Najlepšiu predpoveď nájdete na predpovede.topky.sk


Výstraha pred výskytom hmly s dohľadnosťou 50 až 200 metrov platí pre celé Slovensko do utorka (10. 12.) 08.30 h. Meteorológovia varujú, že znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu. 

Meteorológovia vydali VÝSTRAHU: Na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstraha pred tvorbou poľadovice pre spomínané kraje platí od polnoci do utorka 08.00 h. Tvorba poľadovice predstavuje podľa SHMÚ potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu, pohyb osôb či infraštruktúru.

Meteorológovia vydali VÝSTRAHU: Na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky je po celú zimnú sezónu uzatvorený horský priechod Príslop (cesta I/78), horský priechod Šútovce (cesta III/1774) a horský priechod Veľké Pole (cesta II/512). Cesta I/64 cez horský priechod Fačkovské sedlo je od 1. novembra uzavretá v okrese Žilina aj Prievidza pre nákladné motorové vozidlá, ktorých dĺžka presahuje 10 metrov. Obmedzenie trvá do konca zimnej údržby.

Viac o téme: HmlaCestári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu