Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Blamáž v SND: Toto sa v divadle rozpadáva!

Na spoľahlivé fungovanie treba aspoň 11 miliónov Sk
Na spoľahlivé fungovanie treba aspoň 11 miliónov Sk (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Blamáž okolo „novostavby“ SND pokračuje! Ako horúci zemiak si medzi sebou pohadzuje ministerstvo kultúry a SND financovanie a nutné opravy stavby. Do dvadsaťjedenročnej budovy pred kolaudáciou namontovali starú techniku, ktorá sa kazí. Do hereckých a baletných šatní zateká. Výsledok? Medzinárodná hanba!

Technický stav divadla zodpovedá trendom z 80-ych rokov minulého storočia. Od otvorenia v apríli tam nedoriešili žiadny problém! Generálna riaditeľka Silvia Hroncová sľubovala vychytať chyby najneskôr do začiatku tejto sezóny. Tá je v plnom prúde, ale problémy ostali.

„Ministerstvo sme informovali o technickom stave budovy a predložili sme návrhy na inovácie. Od výšky rozpočtu SND na rok 2008 bude závisieť aj určenie priorít,“ povedala hovorkyňa SND Zuzana Golianová.

Čo robilo divadlo doteraz? Osem mesiacov po otvorení nemajú žiadne projekty, a tak nevedia, koľko potrebujú peňazí! „Ministerstvo nemôže ovplyvniť fakt, že technika, ktorá pri kolaudácii fungovala, sa stala nefunkčnou. Generálna riaditeľka SND je zodpovedná za prevádzku budovy. Problémy majú okamžite riešiť jej zamestnanci,“ tvrdí hovorca ministerstva kultúry Jozef Bednár.

Golianová odhadla cenu zariadenia okolo opony na dva až päť miliónov korún. Pripomína to šafárenie, ktorého sa divadlo s investorom držalo roky. Milión sem, milión tam...

Na spoľahlivé fungovanie treba aspoň 11 miliónov Sk:

  • Scénické zariadenie - 3,5 milióna Sk
  • Opona - 500 000 Sk
  • Klimatizácia - 100 000 Sk
  • 2 točne - 6 miliónov Sk
  • 2 kompresory - 800 000 Sk

    *Ceny sú orientačné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu