Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Most do Lopušnej doliny uzavreli: Vyhlásili mimoriadnu havarijnú situáciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

POPRAD – Most, ktorý spája mesto Svit a Lopušnú dolinu je uzavretý, pre jeho nepriaznivý stav tam vyhlásili mimoriadnu havarijnú situáciu. Premávku tam v stredu uzavrel popradský okresný dopravný inšpektorát a okresné riaditeľstvo policajného zboru. Do neskorých hodín zasadal na Mestskom úrade vo Svite krízový štáb s cieľom vyriešiť situáciu.

„V záujme ochrany zdravia, majetku a života občanov musel byť most uzavretý. Jeho stav bol dlhodobo nepriaznivý, a žiaľ, v stredu muselo dôjsť k tomuto bezpečnostnému opatreniu. Napriek stretnutiu so zainteresovanými stranami, ktoré sa uskutočnilo už pred pár mesiacmi, sa nám nepodarilo túto neuspokojivú situáciu zatiaľ vyriešiť, aj vzhľadom na vlastnícke a katastrálne pomery,“ objasnila primátorka Svitu Dáša Vojsovičová.

Na rokovaní štábu sa zúčastnili aj zástupcovia dopravného inšpektorátu, obvodného oddelenia policajného zboru a okresného riaditeľstva požiarneho zboru v Poprade. Výsledkom zasadnutia je vyhlásenie mimoriadnej havarijnej situácie v danej lokalite. „Aktuálne máme stretnutie so statikom a predpokladáme určenie ďalšieho postupu na základe jeho vyjadrení a odporúčaní. Je, samozrejme, v mojom záujme aj v záujme mesta doriešiť situáciu v čo najkratšom čase a čo najefektívnejšie,“ dodala primátorka.

Viac o téme: DopravaMostUzavreliNeprejazdený stavHavarijná situácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu