Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ďalšia nehoda pri detskej železnici v Košiciach: Priestor bol zbúraný ešte od prvej havárie

Nehoda sa stala na Detskej železnici
Nehoda sa stala na Detskej železnici (Zdroj: Detská železnica)

KOŠICE - K ďalšej dopravnej nehode na Starej spišskej ceste v Košiciach vedúcej popri Košickej detskej historickej železnici došlo v stredu popoludní. Stalo sa tak len mesiac a pol po dopravnej nehode cisterny, ktorá na tomto mieste zdemolovala dva historické vozne.

"Tentoraz sa v dôsledku šmyku na mokrej vozovke ocitlo v doposiaľ neopravených zvodidlách osobné auto. Nehoda sa zaobišla bez zranení a poškodenia majetku železnice. Detská železnica apeluje na kompetentných, aby začali konať," informovala za občianske združenie (OZ) Detská železnica Košice Zuzana Lehotská. V svahu na poškodených zvodidlách pri trati ostalo po stredajšej nehode osobné auto.

Po nehode z augusta ostali zdemolované zvodidlá podľa OZ tak, ako ich vytvarovala cisterna do tvaru toboganu. Autá tak aj pri malom šmyku na tomto mieste skončia v tesnej blízkosti historických vozňov. Od 14. augusta už ide o tretiu dopravnú nehodu na danom úseku, ktorú si všimli dobrovoľníci.

"Sme v priamom ohrození dopravnými prostriedkami. Doteraz sme ako-tak boli chránení aspoň fungujúcimi zvodidlami a doterajšie šmyknutia sa zaobišli stretom s nimi. Aktuálna situácia je však alarmujúca nielen pre železnicu, našich cestujúcich, ale i samotných vodičov. Nad nedostatočným dopravným značením na tejto ceste krútil hlavou aj skúsený dopravný inžinier Pavel Titl, ktorý si na naše pozvanie bol situáciu v danom úseku preveriť koncom augusta. Kompetentní by sa mali preto čím skôr zamyslieť nad dopravným značením," tvrdí predseda OZ Ľubomír Lehotský.

Dobrovoľníci ešte nestihli porátať škody po letnej nehode (14. 8.). Poškodené vozne sú stále nepojazdné a odstavené v Čermeli. Vo štvrtok (26. 9.) má na železničku naplánovaný výjazd znalec z odboru železničnej dopravy, ktorý má zhodnotiť stav poškodených vozňov. "Pýtame sa, dokedy nebudú považovať kompetentné orgány tento úsek za nehodový, aby prijali potrebné opatrenia na zvýšenie bezpečnosti premávky," apeluje riaditeľ detskej železnice.

Viac o téme: NehodaAutoKošiceDetská železnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu