Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Infekcia v nemocnici: Kerima pustili domov

Stav Kerima je stabilizovaný.
Stav Kerima je stabilizovaný. (Zdroj: Nový Čas)

NITRA – Stav 14-ročného Kerima, ktorý sa pri operácii v levickej nemocnici infikoval baktériou, je stabilizovaný a dnes ho prepustili z nemocnice do domáceho liečenia.

Agentúru SITA o tom informoval primár pediatrie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici Ján Nosko. „Laboratórne výsledky ešte ukazujú drobné odchýlky, tie si však už nevyžadujú hospitalizáciu,“ uviedol. Kerim bude ešte doma užívať lieky na pečeň. Ďalšie infikované deti vo veku deväť a 11 rokov prepustili z nemocnice už 2. novembra.

Celkovo sa v levickej nemocnici infikovali pri operácii baktériou klebsiela species štyri deti a jeden muž. Prípadom sa zaoberá Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou i polícia. Trestné oznámenia podali rodičia dvoch z detí, ako aj nemocnica.

Podľa zistení Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv bola nepoužitá ampulka s anestetikum v poriadku, mikroorganizmy našli v použitej. Výskyt baktérie sa nepotvrdil ani v operačnej sále traumatológie, konštatoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Leviciach. Momentálne ešte skúmajú vzorky z ostatných operačných sál v nemocnici a čakajú na výsledky sterov z hrdiel a nosov zdravotníckeho personálu levickej nemocnice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu