Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Košičania, takéto leto ste si určite nevysnívali: FOTO Výčiny počasia terorizujú metropolu východu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - V Košiciach dnes padali päťcentimetrové krúpy, vyskytla sa tam supercela. Uvádza sa to na webovom portáli o počasí iMeteo.sk.

„Vo veľmi vlhkom vzduchu sa na východnom Slovensku tvoria supercelárne búrky, ktoré prinášajú veľmi veľké krúpy. Mimoriadne silná búrka sa dnes popoludní prehnala severnou časťou Košíc. Bunka, ktorá vznikla v oblasti Gelnice, postúpila smerom na východ a približne o 14:50 zasiahla sever Košíc,“ píše na svojom portáli iMeteo.

Intenzívna búrka vykazovala počas celej tejto časovej doby vysoké odrazivosti na radare, čo svedčilo o výskyte krupobitia. „Búrka priniesla veľmi veľké krúpy, ktoré zrejme opäť napáchali škody. Krúpy totiž v priemere dosahovali aj viac ako päť centimetrov. V tejto veľkosti opäť poškodzovali autá, sklá a rastliny,“ dodáva iMeteo.


Čítajte aj: Počasie sa jaší, Slovensko potrápia búrky: Voda môže zatopiť pivnice či podjazdy


Situácia sa už upokojila

Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach uviedol, že dohromady zaevidovali za viac ako hodinu 14 žiadostí o pomoc.“Nič vážnejšie sa však nestalo,“ ozrejmil operačný dôstojník. Najviac zásahov bolo v okrese Košice-okolie, dvakrát hasiči zasahovali napríklad v Rozhanovciach, problémy boli aj v obciach Vajkovce, Košické Olšany, Kostoľany či Kecerovce. 

Nepriaznivé počasie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Ďalej sme mali hlásené výjazdy v obciach Hatalov v Michalovskom okrese, Dvorianky v okrese Trebišov a tiež v košickej mestskej časti Kavečany,“ povedal. Dodal, že momentálne sa už situácia upokojila a žiadne nové výjazdy v súvislosti s počasím hlásené nemali. 

Viac o téme: PočasieBúrkaKrúpyKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu