Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Hudobníkovi, ktorému kukláči rozbili peru, hrozí pokuta

Podľa majiteľa klubu sa kukláči správali agresívne a neprimerane situácii.
Podľa majiteľa klubu sa kukláči správali agresívne a neprimerane situácii. (Zdroj: Nový Čas)

NITRA – Flautistovi českej kapely Votchi, ktorému kukláči pri sobotňajšom zásahu v nitrianskom klube Naozzay rozbili peru, hrozí pokuta za neuposlúchnutie výzvy polície.

Ako uviedol zástupca krajského policajného riaditeľa Stanislav Mihálik, hudobník sa dopustil priestupku, ktorý bude polícia riešiť buď postúpením na správne konanie alebo uložením blokovej pokuty do 2 000 korún. Podľa krajského policajného riaditeľa Jána Štarka kapela neprestala hrať napriek niekoľkých hlasných upozorneniam, že ide o policajnú akciu. Jeden z kukláčov preto flautistovi rukou odsunul hudobný nástroj tak, že sa mu roztrhla pera. Potom mu ponúkli, že ho zoberú na vyšetrenie, on to však odmietol a zobrali ho na policajný útvar na vypočutie.

Polícia robila zásah v rockovom klube Naozzay podľa Štarka aj preto, že dostala informácie, že sa chystajú výtržnosti ako odpoveď na nedávny incident pri klube Stará pekáreň. Dvaja útočníci vtedy zbili bubeníka českej skupiny The Fialky, polícia ich už obvinila za výtržníctvo. V klube Naozzay však polícia žiadnych výtržníkov, drogy, ani opitých mladistvých nenašla. Podľa jeho majiteľa Igora Hlaváča sa policajti aj s kukláčmi správali pri zásahu agresívne a neprimerane. Chce preto ešte dnes podať trestné oznámenie.

„Nepochopili, že my s nimi chceme spolupracovať a že sme chceli stíšiť zvuk. Napriek tomu hneď začali vytrhávať káble z mixu a z basového aparátu potenciometre, ako keby nevedeli, že sa to dá aj stíšiť,“ povedal Hlaváč pre agentúru SITA. Hudobníci podľa neho policajtov nemohli zaregistrovať, lebo mali slúchadlá, do očí im svietili reflektory a viditeľnosť v klube znižovala aj umelá para. „Nepochopili, že oni ich nevidia ani nepočujú a jeden kukláč rozbil pažbou od samopalu pery flautistovi z pražskej kapely a poškodil mu nástroj,“ hovorí Hlaváč. Pre jeho opuchnuté ústa vraj musela skupina zrušiť niekoľko koncertov.

Podľa Hlaváča bol zásah polície taký rázny, že jedna pani z Prahy z toho skolabovala. Policajný riaditeľ Štark na tlačovej besede uviedol, že osobne jej ponúkal, že ju zoberie na vyšetrenie, ale odmietla. „Nie je to prvý prípad kolapsov pri zásahoch, je to proste moment prekvapenia a niekto je slabší,“ uzavrel Štark. „Osobne som presvedčený, že akcia bola v zmysle platných právnych noriem a nebol porušený zákon,“ zdôraznil.

Okolnosťami a primeranosťou policajného zásahu v Nitre sa zaoberá policajná inšpekcia ministerstva vnútra. Ako agentúru SITA informovala Silvia Miháliková z komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra, konať začala z vlastnej iniciatívy na základe medializovaných informácií. Výsledky preverovania by mali byť známe do 30 dní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu