Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Na koncerte zasahovali kukláči, žena skolabovala!

Policajný zásah v nitrianskom klube bol podľa návštevníkov neprimeraný.
Policajný zásah v nitrianskom klube bol podľa návštevníkov neprimeraný. (Zdroj: Nový Čas)

NITRA - Zuzana Tornová z Prahy tvrdí, že na sobotňajšom koncerte českej art-rockovej skupiny Votchi v nitrianskom klube Naozzay zasahovali kukláči surovo a neprimerane. Dokonca mali spôsobiť flautistovi zranenie úst a jej priateľka utrpela zo šoku srdcový kolaps. Polícia však takéto obvinenia odmieta.

„Keď kapela hrala poslednú skladbu Mária Magdaléna, klub zaplavili ozbrojenci so samopalmi a v kuklách,“ hovorí Zuzana. „Jeden do mňa strčil. Padla som, ale musela som rýchlo vstať s rukami hore. Kamarátka dostala zo šoku srdcový kolaps, trpí arytmiou,“ pokračuje.

Jeden z ozbrojencov vraj vybehol na pódium a flautistovi samopalom zrazil na zem nástroj. „Hudobník krvácal z úst, mal rozseknutú peru,“ tvrdí Zuzana. Jedného policajta podľa nej vyzvali, aby privolal sanitku pre jej priateľku v šoku, ale neúspešne. „Až po veľkom úsilí na toalete sa manželovi podarilo prebrať ju z bezvedomia,“ pokračuje Zuzana. Jej slová potvrdil aj textár a kapelník skupiny Votchi Miroslav Mužík.

Polícia sa bráni. Podľa nitrianskej krajskej policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej policajti v sobotu kontrolovali 24 objektov a pri vstupe do každého z nich prítomným oznámili, že ide o policajnú akciu. Podobne aj v spomínanom klube. Hudobník však výzvy neposlúchol a hral ďalej.

„Keď mu policajt rukou odsunul hudobný nástroj, zrejme si zranil peru. Policajti sa ponúkli ošetriť mu zranenie, no on odmietol. Aj žene s kolapsom chcel veliteľ zásahu privolať záchranku, ale takisto odmietla,“ dodala policajná hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu