Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Gašparovič vráti spornú novelu o dôchodkoch parlamentu

Prezident SR Ivan Gašparovič
Prezident SR Ivan Gašparovič (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič vráti parlamentu spornú novelu zákona o sociálnom poistení, v ktorej poslanci schválili dva protichodné ustanovenia o vstupe do druhého dôchodkového piliera. Prezident sa na tom dnes dohodol s predsedom parlamentu Pavlom Paškom.

"Nepodpíšem ten zákon," povedal dnes novinárom Gašparovič, ktorý Paškovi sľúbil, že novelu vráti rýchlo, aby o nej poslanci mohli opäť hlasovať. Parlament sa na ďalšej riadnej schôdzi zíde koncom mesiaca.

Paška v pondelok čelil kritike opozície, pretože text zákona sa na internetovej stránke objavil bez opozičného pozmeňovacieho návrhu, hoci ho poslanci schválili. Nakoniec sa predseda parlamentu rozhodol, že prezidentovi pošle zákon aj s dvoma odporujúcimi si ustanoveniami.

Novela počíta so zmenami v dôchodkovej reforme, ktorú presadila minulá vláda Mikuláša Dzurindu. Zhruba 1,5 milióna ľudí, ktorí si časť povinných odvodov odkladajú v súkromných dôchodkových správcovských spoločnostiach, by malo dostať možnosť vystúpiť zo systému.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu