Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ďalší Slovák zomrel na stavbe v Nemecku!

(Zdroj: ČTK)

STUTTGART - Práca v Nemecku sa stala osudnou pre ďalších slovenských robotníkov! Ako vo svojom pondelkovom večernom spravodajstve uviedla TV JOJ, po páde z výšky zomrel počas prác vo firme pri Stuttgarte 42-ročný Juraj. Jeho kolega leží v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Nehoda sa stala v nedeľu, keď montéri opravovali vo firme klimatizáciu. Po páde zo strechy jeden muž zomrel, druhého previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice. Šokujúce na celom prípade je, že rodina zosnulého sa o celej udalosti dozvedela až zo sústrastnej esemesky deň po tragédii.

"Môžeme potvrdiť, že dnes ráno sme boli informovaní (...), že došlo pri Stuttgarte k pracovnému úrazu dvoch slovenských občanov. Jeden z týchto občanov po páde zo strechy podľahol svojmu ťažkému zraneniu," povedal hovorca ministerstva zahraničných vecí Ján Škoda.

Majiteľ nemeckej firmy televízii povedal, že druhý z pracovníkov utrpel poranenia hlavy, vnútorné zranenia a má zlomenú ruku. Hospitalizovaný je údajne na jednotke intenzívnej starostlivosti.

V krátkom slede ide už o druhý smrteľný prípad slovenských robotníkov počas práce v Nemecku. Práve v pondelok na cintoríne v Prešove pochovali bratov 35-ročného Patrika a 32-ročného Jaroslava Vykoupilovcov, ktorí pred necelými dvomi týždňami zahynuli na stavbe tepelnej elektrárne pri nemeckom meste Grevenbroich neďaleko Düsseldorfu. Tragédia sa stala, keď sa na stavenisku zrútila časť oceľovej konštrukcie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu