Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Za Jarom a Paťom, ktorí zahynuli na stavbe v Nemecku, smútia aj kamaráti

Jaro († 32) Zobraziť galériu (2)
Jaro († 32) (Zdroj: Nový Čas)

PREŠOV - Prešovčania sú zdrvení. Smrť Paťa († 35) a Jara († 32) Vykoupilovcov na stavbe v Nemecku zasiahla aj ich priateľov. Nečakaná tragédia ich šokovala a v prvej chvíli nemohli uveriť, že sa niečo také naozaj mohlo stať.

„Ani neviem, ako mám začať. Tí, čo Paťa a Jara poznali, vedia, že Prešov prišiel o dvoch fantastických ľudí, ktorí nadovšetko milovali prírodu a šport,“ vraví Slavo Kapa, ktorý sa tešil, že sa s Jarom - jedným z jeho najlepších priateľov - po dlhšom čase konečne uvidí. Ale nešťastná náhoda ich stretnutiu už navždy zabránila. „Teraz mi je o to ťažšie, že pred niekoľkými dňami sme spolu telefonovali a dohadovali sa na stretnutí, keď sa vráti domov,“ spomína S. Kapa.

Jara si veľmi vážil a cenil si ho aj preto, lebo ho dotiahol ku skejtbordingu. „Spoznali sme sa už pred mnohými rokmi. Prebudil vo mne vášeň k jednej doske. Jaro na skejte jazdil perfektným štýlom. Ľahko a elegantne. Dokázal robiť neuveriteľné kúsky,“ opisuje svojho kamaráta prešovský skejter a snoubordista. „Doteraz sa neviem zmieriť s tým, čo sa stalo. Po tých chlapcoch mi v srdci zostane prázdne miesto. Nech im je zem ľahká. Za seba, aj za ostatných kamarátov, by som chcel vyjadriť úprimnú sústrasť ich rodičom a príbuzným,“ doplnil S. Kapa.

Bratia zomreli minulý týždeň na stavbe tepelnej elektrárne, keď sa zrútila oceľová konštrukcia. Ďalší Prešovčan Marián Tančin (35) nešťastie prežil, so zraneniami leží v nemocnici v Nemecku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu