Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Počasie opäť vystrája: V tejto obci vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity

Ilustračný obrázok Zobraziť galériu (2)
Ilustračný obrázok (Zdroj: FB/Országos Meteorológiai Szolgálat)

TUŽINA - Obec Tužina v okrese Prievidza vyhlásila v stredu tretí stupeň povodňovej aktivity. Voda zaplavila v obci niekoľko pivníc rodinných domov i kultúrny dom. Následky momentálne odstraňujú hasiči, povedal starosta Miroslav Dzina.

V stredu popoludní zasiahla obec prívalová vlna z hôr, vliala sa do koryta potoka a voda z neho vytopila kultúrny dom, viacero pivníc domov obyvateľov i posilňovňu. "V obci sú hasiči, ktorí odčerpávajú vodu," priblížil Dzina. Samospráva podľa neho vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity, keďže v noci má zase pršať.

Pršať má aj vo štvrtok

Slovenský hydrometeorologický ústav varuje pred búrkami na celom území Slovenska počas štvrtka (6. 6.). Meteorológovia o tom informujú na svojom webe.Výstraha prvého stupňa pre búrky platí od 9.00 h do 21.00 h. "S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 18 až 23 metrov za sekundu," spresňuje SHMÚ. Pri búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, ako napríklad stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov.

Počasie opäť vystrája: V
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ,)

Viac o téme: PočasieBúrkySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu