Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prvý tropický deň je za nami: Pozor, v týchto okresoch hrozia silné búrky s krúpami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na viacerých miestach bol na Slovensku prvý tropický deň, teda deň s maximom dennej teploty vyšším ako 30 stupňov Celzia. Na sociálnej sieti o tom na základe operatívnych údajov informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

"Tropický deň sme zaznamenali na staniciach Prievidza, Slovenský Grob a Horné Lefantovce. Len málo však chýbalo aj na ďalších miestach západného Slovenska, no tesné to bolo aj v Banskobystrickom kraji či na Zemplíne," informovali meteorológovia, ktorí v najbližších dňoch očakávajú ďalšie tropické teploty. Dodávajú však, že ich pravdepodobne bude sprevádzať viac prehánok a búrok ako v utorok.

V okresoch Trebišov, Michalovce a Sobrance je v utorok večer zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok s krúpami. Na svojej stránke na to upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). S búrkami môžu byť podľa meteorológov spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môže spadnúť 20 - 30 milimetrov zrážok. Rýchlosť vetra zas môže v nárazoch dosiahnuť až 85 kilometrov za hodinu. Výstraha 1. stupňa platí do 18.30 h.

Meteorologické výstrahy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasieKrúpyBúrkySHMÚTropický deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu